2009. szeptember 29., kedd

Konzervnyitó

Elég hihetetlen, de nem tudunk venni egy normális konzervnyitót. És itt nem arról van szó, hogy nem bírják a hatalmas igénybevételt, ami a konyhában zajlik… Kettőt vettünk eddig, a kettővel együtt nem tudtunk 5 konzervet kinyitni.

Az első versenyző: IKEA, ha jól emlékszem a képen látható, mivel nem sok időt töltött a körünkben, nem emlékszem már pontosan, hogy az 1000 vagy a 800 ft-osat vettük-e meg.

kép ikea honlap

A második konzerv kinyitásakor atomjaira hullott. Rengeteg fogaskerék volt benne… meglepően sok kis mütyür. Zacskóba söpörtük és visszavittük. Mindennek mindig el kell tenni a  blokkját… pláne az IKEÁban ahol kb. szó nélkül veszik vissza a cuccokat.

Közben kaptunk egy pillangó konzervnyitót, ami vészhelyzet esetére jó hogy van, de állandóra nem ideális, mert én nem tudom vele kinyitni a konzerveket. Meg kell várni, amíg a tettek szőrös mellű embere hazaér, és segít a főzésben. Ez legalább nem tud elromlani, mert nincsen benne mozgó alkatrész.

Pár hete újabb próbálkozásunk volt, a tescoban szembejött egy konzervnyitó, megvettük, hátha. Hát nem. Nem vagyunk se túl szerencsétlenek, se túl hülyék, mégiscsak mérnökök vagyunk mindketten, és falat fúrni, bútort összerakni -  részemről még festeni is - tudunk. De nem jöttünk rá, hogyan működik, az eddigiekre amúgy nagyon hasonlító, új szerszám. Mielőtt használat nélkül kihajítottuk volna, tettünk még egy próbát. Apám mindent szét tud szedni, és összerakni utána, hátha tudja, mit cseszünk el. Tudta. Nekem teljes döbbenet volt, de ez a konzervnyitó, nem a fedlapot vágta ki a karimán belülről, hanem karimástul levágta az egész tetejét. Állítólag az elektromos konzervnyitók is így működnek, de én olyat még csak képen láttam, működés közben sosem. Rettentő boldogan hazajöttünk az új tudás birtokában: a csilis babfőzeléken remekül lehet tesztelni az új nyitót. Mindkét konzervet pikk-pakk gyönyörűen kinyitotta. Szánsájn, háppinessz.

IMG_3178

Másnap a harmadik konzervjénél eltört… A bosszankodáson rég túl vagyunk.

Anyám ígért nekünk egy új/harmadik konzervnyitót (persze kizárólag olyat, amit vissza lehet vinni ha szétesik), addig marad a pillangó konzervnyitó és a férfi-segítség.

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

fackelmann márkájú, körülbelül 400 foritba kerül, Intersparban, Corában biztosan kapható

Zsuzsi írta...

Csatlakozom Névtelenhez.

Moha írta...

Lilla ha a tettek embere volt katona, kérdezd meg, megvan-e még neki a katonasági étkészlet (kanálgép) ennek a nyele (amibe belecsúsztatható a villa, kés, kanál) ugyanis konzervnyitó. Ez nálunk túlélt 2 pillangót és három különféle tekerentyűst, és kb. 30 éves. Szóval örök darab:)

Lilla írta...

nem volt katona. ilyen kis fiatalok vagyunk....
anyáméknak kb 25 éves tekerős van. elpusztíthatatlan.... az enyémek 25 konzervig nem jutnak el.

Moha írta...

Miről maradt le:)) Military boltokban, vagy nagyobb késes boltokban is láttam már,bevonulás nélkül is kapható.

Névtelen írta...

Na, én a fackelmannt nem ajánlom, nekem azzal a márkával mindig bajom van (pl a dugóhúzójuk első használatnál atomjaira hullott).
Ha teszkós volt ez a csoda, nyugodtan vidd vissza, visszakapod a pénzed.

Lilla írta...

a teszkósnak meg pont nincs meg a blokkja.... mert hogy azok biztos úgyse vennék vissza ha eltörik... ezért kidobtuk a blokkot

DebiGabi írta...

Szia,
Nekem elektromos konzervnyitóm van. Kenwood márkájú. 2 éve vettem. Fantasztikus. Imádom. Nem mondom, hogy olcsó, mert 4.500,- Ft-ért vettem, még anno, miután kb. 4 félével úgy jártam mint te. De úgy gondolom, nagyon megérte a pénzt, amit belefektettem, mert könnyű használni és nem vág a széle sem.
Ja,lehet vele kést is élezni és sörnyitóként is üzemel:DDD

t3v, az okostojas írta...

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=64351497&t=9003266

ez a military, ez a tuti. konyhafelszerelési boltban talán van, pécsi lelőhely a vásárcsarnok.

Lilla írta...

ez fut nálunk pillangó néven :-) ehhez vagyok vagy túl gyenge vagy túl elpuhult, mert megszoktam anyáméknál a jót...
az azért megnyugtató, hogy ezek szerint a jó konzervnyitó nem csak nálunk ilyen nehezen beszerezhető cucc. (ez persze szégyen gyalázat a gyártókra nézve)

Névtelen írta...

örülök, hogy ezt olvastam a tesco-s konzervnyitóról, mert azt hittem csak mi használjuk rosszul...a miénk még nem tört el, de biztos hogy kivágom az ablakon, mert ahogy az egész fedelet levágja, folyik ki a lé a konzervből,és mint a kocsonya ugy remeg a kezemben mivel a karima nem tartja...senki se vegyen ekkora szart.

Unknown írta...

Szia!
Hát nekünk nem estek szét, de mi sem tudunk normálisat venni, mióta az 1000 éves szétesett.
Anno vettem a 100 Ft-osban egy pillangót, azt használtam a koleszban tuti volt!
De az már nincs meg.
Azóta tart a kálváriánk, ma már 30 vagyok :S
Egyszerűen nem viszi a konzerveket, vagy el sem éri a fedél szinjét.
A tescós eléri, de állandóan kisiklik és idegölő egy konzerv nyitása. Most dühömben kezdtem neten kutatni, hátha találok egy jót végre.
Egy olyat, mint a 100 Ft-os boltos...