tag:blogger.com,1999:blog-7121794219056817178.post3773448844682760527..comments2023-12-10T14:55:23.119+01:00Comments on Lilla főz: PitaLillahttp://www.blogger.com/profile/05429853421580336256noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7121794219056817178.post-22679780138736575332009-03-24T12:53:00.000+01:002009-03-24T12:53:00.000+01:00a giganagy sültkrumpli mellett :-)a giganagy sültkrumpli mellett :-)Lillahttps://www.blogger.com/profile/05429853421580336256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7121794219056817178.post-17611992351917757672009-03-24T12:52:00.000+01:002009-03-24T12:52:00.000+01:00nos igen, a holland konyha remeke. egyértelmű. :)nos igen, a holland konyha remeke. egyértelmű. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7121794219056817178.post-64014198826026287272009-03-24T12:48:00.000+01:002009-03-24T12:48:00.000+01:00hmmmmm... azok a turkish pizzák. azóta is azt kere...hmmmmm... azok a turkish pizzák. azóta is azt keresem az összes ilyen kifőzdében... a nagy holland gasztroélmény :-)Lillahttps://www.blogger.com/profile/05429853421580336256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7121794219056817178.post-22787828497246675072009-03-24T12:37:00.000+01:002009-03-24T12:37:00.000+01:00a tortilla laphoz hasonló tésztát a döner kebab me...a tortilla laphoz hasonló tésztát a döner kebab mellé adják lelkesen. legalábbis ez az én észrevételem. különben is: turkish pizza rulez, a haarlemi vonatállomáson nemkevésbé.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7121794219056817178.post-86170994757234044762009-03-24T08:54:00.000+01:002009-03-24T08:54:00.000+01:00én még zsebesbe is csak ritkán futok. azon a pár h...én még zsebesbe is csak ritkán futok. azon a pár helyen, ahol megfordulok rendszeresebben, tortillalap-félébe tekerik, olyan vékony, és olyan állagú....a gyros tál-hoz adnak cikkekre vágott minipitát.Lillahttps://www.blogger.com/profile/05429853421580336256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7121794219056817178.post-41945432843021098602009-03-24T08:45:00.000+01:002009-03-24T08:45:00.000+01:00Pontosítok, bocsánat, a 15-18 cm az a minipita mér...Pontosítok, bocsánat, a 15-18 cm az a minipita mérete amit én szeretek, a rendes az 25-27 cm átmérőjű. Tortilla lapban készült gyrosról meg még nem hallottam :o ? Én Mo-n csak azt a zsebes változatot ettem eddig.Viktoriahttps://www.blogger.com/profile/00241414079011576467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7121794219056817178.post-73445819584982991522009-03-23T22:16:00.000+01:002009-03-23T22:16:00.000+01:00azt mondjuk én sem értem h itt a "gyros pitában" m...azt mondjuk én sem értem h itt a "gyros pitában" miért tortilla lapban érkezik. nem nagyon kicsi ez a 18 cm átmérőjű pita? mivel elég vastag elég nehéz lehet összehajtani.Lillahttps://www.blogger.com/profile/05429853421580336256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7121794219056817178.post-65776262034129460242009-03-23T22:05:00.000+01:002009-03-23T22:05:00.000+01:00Szia, ne aggódj, hogy nem lett zseb a pitán. Itt G...Szia, ne aggódj, hogy nem lett zseb a pitán. Itt Göröországban az eredtei pitán nincs zseb. Ez egy lapos, tömör pita, kb 15-18 cm az átmérője és fél cm vastag. Amikor készítik, egy picit meggrillezik mindkét oldalát, hogy átmelegedjen. A tenyérbe terítik a papít amibe csavarják ebbe jön a pita, amit picit összehajtanak az ökölbe szorító mozdulattal. Majd megkenik joghurttal, erre jön a paradicsom és a hagyma, majd a gyros hús, végül a sült krumpli. A pita két szélét ráhajtják a töltelékre olyan szorosan ahogy csak lehet és a papír körbecsavarásával rögzítik. Az Mo.-n kapható gyrosnak semmi köze nincs az eredetihez, az minden csak nem gyros.Viktoriahttps://www.blogger.com/profile/00241414079011576467noreply@blogger.com