2009. december 8., kedd

Mézes-mustáros sertésoldalas

oldalas2

Ismét megkívántam az oldalast, a tavaly téli három részes sorozat után (itt, itt és itt). Most Gordon Ramsayhez nyúltam ihletért, kíváncsi voltam, a mester hogyan készíti. Velem ellentétben nem sütőben, hanem grillen, erről ugye lecsúsztam, nyáron nem hiányzik ez a része a sertésnek. A pác, amit készített viszont ígéretes volt. Nem is kellett csalódnom benne.

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertésoldalas
  • 2 evőkanál világos szójaszósz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál (magos) dijoni mustár
  • 2 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 3 evőkanál méz
  • fehérbor

A szójaszószt, a Worcestershire-szószt, a kétféle mustárt és a mézet összekeverem egy akkora tálban, amibe a hús is bele fog férni. A húst 4-5 kb. egyenlő darabba vágom, beleforgatom a pácba, és lefedve egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap a húst tepsibe teszem, öntök alá egy kis fehérbort, és előmelegített sütőben, 220 fokon lefedve 45 percig puhítom. A húsra kanalazom a maradék pácot, és addig sütöm, amíg megpirul a teteje (kb. 30 perc). Krumplipürével és savanyúsággal tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

És a sok oldalas közül neked melyik ízlett a legjobban? Móni

Lilla írta...

húha, jó kérdés. talán a hagyományos köménymagos hagymás van az első helyen, második a paradicsomos, harmadik ez, és negyedik a bbq