Hasonló rizottó volt már a blogon, ez most azonban egy húsvétra hangolt verzió, sonkával és zöldség- vagy csirkealaplé helyett a sonka főzőlevében puhára fövő rizzsel. Nálunk „magában” kenyérrel, retekkel és tormával nem fogy el az összes sonka, ezért a nagyobbik része ehhez hasonló ételekben végzi.
Hozzávalók:
- 18 dkg rizs (pl arborio)
- 1 fej hagyma
- 1 bögre rizs
- sonka
- sonka-főző lé (nem mértem mennyi kellett)
- 1-2 marék reszelt sajt
- diónyi vaj
- só, bors
- 1 evőkanál olaj
A felhevített olajon pár percig párolom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a rizst és pár percig pirítom, amíg az összes szem üveges nem lesz. Ezután hozzáöntöm a bort, majd miután beszívta az összeset, elkezdem merőkanalanként adagolni hozzá a meleg sonka-főző levet. Amikor a rizs félig megfőtt, hozzáadom a borsót és az apróra vágott sonkát, és addig folytatom a főzést, hogy a rizs kívül puha, de belül még roppanós legyen. Megkóstolom, ha szükséges megsózom, megborsozom, belekeverem a vajat és a reszelt sajtot, és azonnal tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése