2010. június 23., szerda

Gombás-kókusztejes csirke kölessel

Szekrény- és fagyasztó ürítő étel, sok fehérjével, kölessel és nem túl sok kalóriával. :-)

Hozzávalók:

  • 20 dkg kockákra vágott csirkecomb-filé
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl kókusztej
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál Worchestershire-szósz

A köleshez:

  • 1 kis bögre köles
  • 1 kis hagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 teáskanál vaj

A hagymát és a gombát felszeletelem, és egy serpenyőben felhevítem az olajat. Pár percig sütöm benne a hagymát, majd hozzáadom a húst, és ha mindenhol kifehéredett, belekeverem a gombát. Hozzáadom a Worchestershire-szószt, a kókusztejet, és kb. 10 percig főzöm. Közben elkészítem a köretet, a kölest szűrőbe teszem és alaposan átmosom. a hagymát apróra vágom, pár percig sütöm az olajon, majd hozzáadom a kölest, átforgatom, és felöntöm két bögre vízzel. Néha megkeverve pár perc alatt puhára főzöm (a végén ellenőrzöm, hogy nem kell-e még rá víz), belekeverem a vajat, megsózom, és villával fellazítom.

2 fős adag.

0 megjegyzés: