“Úgy hívom én ezt, mindent vivő. Minden ruhához, minden alkalomra…” – remélem sikerült pontosan, vagy a felismeréshez kellően pontosan idézni :-)
Ez a csokikrém is ilyen. Tortára, cupcake-re, egyszerű kevert tészta tetejére, amitől az száraz szomorú sütiből hétköznapi csokitortává változik… Hmmmm…. Nyammmm… És a legjobb, hogy kiválóan fagyasztható. Mivel egyedül eszem a tejes dolgokat és nem cél, hogy a babával együtt gyarapodjon a súlyom, kis adag süteményeket csinálok magamnak, és két adag között szünetet tartok. De nincs kedvem a kis adag süteményt mindig a nulláról kezdeni, ezért megcsinálom egyszerre a teljes adag krémet, és kiadagolva befagyasztom.
Ezt az adagot és négy adaghoz használom el. Egy adagból hat olyan szelet sütemény jön ki, mint ami a képen van (ennek is jön majd a receptje). Úgyhogy egy negyedét elhasználom “frissen”, a maradék három kis műanyagdobozban megy a fagyasztóba. Tortához nyilván kell egyszerre az egész adag.
Hozzávalók
- 280 g porcukor
- 30 g holland kakaópor
- 170 g krémsajt (szobahőmérsékletű)
- 170 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 270 g étcsokoládé, megolvasztva és egy kicsit lehűtve
- 180 g zsíros tejföl (min. 20% zsírtartalmú, de a 25%-os még jobb)
Egy tálba összeszitálom a kakaóport és a porcukrot. Robotgéppel habosra keverem a krémsajtot és a vajat (fontos, hogy szobahőmérsékletűek legyenek). Alacsonyabb fokozaton, több részletben a vajas keverékhez adom a kakaós porcukrot, majd folyamatos keverés mellett, lassan hozzáöntöm az olvasztott csokoládét. Végül hozzáadom a tejfölt, és homogénre keverem.
Szobahőmérsékletűen könnyű elkenni a sütemény tetején, a hűtőben kicsit megszilárdul.
4 csészényi lesz belőle.
Donal receptjét igazítottam a nálunk elérhető alapanyagokhoz.
1 megjegyzés:
Köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése