2012. április 13., péntek

Sonkás-pesto-s tészta

teszta2

Megvagyok még, meg főzök is, csak vagy olyat főzök, ami már rég fent van a blogon, vagy egyszerűen nincs kedvem fényképezni. De most szerintem aktivizálni fogom magam, mert végre van megint robotgépem (ez most “butább”, csak habverője, aprítója, meg turmixa van, mindenféle szeletelője nincs, de hátha nem kell majd vele annyit a szervizbe járni, és nem adja be a kulcsot 1 hónappal a garancia lejárta után), úgyhogy jöhet a tejszínhab, tojáshab és hasonlók.

A recept eredetije a GoodFodd második, áprilisi számában van, egy keveset változtattam rajta, creme fraiche helyett tejföl került bele, és fenyőmag helyett mandulát szórtam a tetejére – ez volt itthon.

Hozzávalók:

  • 15 dkg tagliatelle
  • kb. 10 dkg sonka
  • 1 csokor újhagyma
  • 6 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál pesto
  • a tetejére mandula/fenyőmag

A tésztát megfőzöm a dobozon található útmutató szerint. Az újhagymát vékonyan felkarikázom, és kevés vízben pár percig párolom. Hozzáadom a felkockázott sonkát, a tejfölt, a pestot, és ha nem elég a mártás, vagy túl sűrű, keverek  bele a tészta főzővizéből. Összeforralom, és összekeverem a leszűrt tésztával. Tálaláskor megszórom fenyőmaggal/mandulával.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cukkínis-sajtos lepény A cukkíni az egyik kedvenc zöldségem. Az eredetét homály fedi, egyes források szerint Közép-Amerikából származik, de Kolumbusz és a követői nem hozták át Európába. Mások szerint valamelyik mediterrán országban keresztezték… Tovább
  • Töltött grillezett gomba III. Töltött gomba - már megint… Sok lehetőség rejlik benne, és minimáliskonyhai erőfeszítés igényel (pláne, hogy a nincs kedvem főzni napokon segít ‘az embör’). Vannak napok, amikor ez a legelső szempont a főzésnél. Mi tart a … Tovább
  • Gombás-sonkás sült tészta Sokszor marad mindenféle alapanyagból 5-10-15 dkg, ami önmagában nem sok mindenre jó, különösen, ha nem 1 főre kell főzni. Ennek a sült tésztának az alapja a megfőtt olasz tészta, és a sajtos besamelmártás, ezt aztán minde… Tovább
  • Sonkás-pórés rétes Ki akartam próbálni végre valamilyen sós rétest, mert az nem járja, hogy a rétes az vagy túrós vagy mákos, és más változat nincsen. Igazán egyszerű, a póréhagyma helyett újhagymával is lehet készíteni, akkor egy lépést meg… Tovább
  • Rántott palacsinta Macerás, és hizlal is, de azt mondom megérte. Nem lesz állandó vendég a konyhámban a rántott palacsinta, az előbb felvázolt okok miatt (és azért is, mert sok mosatlannal jár), de amikor nagy ritkán megkívánom, inkább ittho… Tovább

2 megjegyzés:

Mária írta...

Szia ! Nagyon érdekes recept, tetszik.üdv: Mária

Noryta írta...

Tegnap elkészítettem, igaz kicsit az én szám íze szerint. Megbolondítottam egy kis olívabogyóval is. Köszönöm az ötletet.