2012. április 13., péntek

Sonkás-pesto-s tészta

teszta2

Megvagyok még, meg főzök is, csak vagy olyat főzök, ami már rég fent van a blogon, vagy egyszerűen nincs kedvem fényképezni. De most szerintem aktivizálni fogom magam, mert végre van megint robotgépem (ez most “butább”, csak habverője, aprítója, meg turmixa van, mindenféle szeletelője nincs, de hátha nem kell majd vele annyit a szervizbe járni, és nem adja be a kulcsot 1 hónappal a garancia lejárta után), úgyhogy jöhet a tejszínhab, tojáshab és hasonlók.

A recept eredetije a GoodFodd második, áprilisi számában van, egy keveset változtattam rajta, creme fraiche helyett tejföl került bele, és fenyőmag helyett mandulát szórtam a tetejére – ez volt itthon.

Hozzávalók:

  • 15 dkg tagliatelle
  • kb. 10 dkg sonka
  • 1 csokor újhagyma
  • 6 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál pesto
  • a tetejére mandula/fenyőmag

A tésztát megfőzöm a dobozon található útmutató szerint. Az újhagymát vékonyan felkarikázom, és kevés vízben pár percig párolom. Hozzáadom a felkockázott sonkát, a tejfölt, a pestot, és ha nem elég a mártás, vagy túl sűrű, keverek  bele a tészta főzővizéből. Összeforralom, és összekeverem a leszűrt tésztával. Tálaláskor megszórom fenyőmaggal/mandulával.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tejfölös-gombás csirkecsíkok Nagyon nem fogy a pirospaprikám, azt pedig nem kéne megvárni, hogy lejárjon, és semmi íze ne legyen már, úgyhogy pirospaprikás-tejfölös mártásos húst készítettem. Amúgy is volt egy kis csirkehús és egy kis gomba a fagyaszt… Tovább
  • Coleslaw – amerikai káposztasaláta A coleslaw-t, nagy valószínűséggel már az ókori Rómában is készítették. Szerte a világon népszerű, pl. Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Belgiumban, az USA-ban és Németországban. Maga a név ’coleslaw’, a holland ’koolsl… Tovább
  • Taco shells Egy kis hétvégi tex-mex: fűszeres darált hússal töltött kemény tortilla kagylók mindenféle zöldséggel. Taco shell-t már minden szupermarketben lehet kapni, nem csak a gasztronómiai szakboltokban, és ahol a a tészta ott a f… Tovább
  • Töltött cukkini A heti cukkini adagunk. Gyorsan megvan, mert nem kell se besamelt, se rizst főzni, csak 3 részből áll: darált húsból, cukkíniből és sajtos tejfölös mártásból. Hozzávalók: 2 közepes cukkini 15 dkg darált sertésco… Tovább
  • Sajtos bundában sült csirkefalatok petrezselymes-tejfölös mártogatóval A hétvégi menüvel kapcsolatban annyi volt a kérés, hogy valami ’bundázott’ legyen. Nem több és nem kevesebb. Ehhez az óhajhoz ezt sikerült kitalálnom, mert némi agymunka után arra jutottunk, hogy bundázott és sajtos… Hozz… Tovább

2 megjegyzés:

Mária írta...

Szia ! Nagyon érdekes recept, tetszik.üdv: Mária

Noryta írta...

Tegnap elkészítettem, igaz kicsit az én szám íze szerint. Megbolondítottam egy kis olívabogyóval is. Köszönöm az ötletet.