2014. június 17., kedd

Borsó-hummusz – “Végigfőzni a Meatless-t”

Ennyire elképesztő színe van :-)
A legtovább a friss borsó megpucolása tartott, ami utána következik, már gyerekjáték.
Mivel a borsót blansírozni kell, szerintem valami jóféle felengedett mirelit borsóból is jó kell legyen, mert mirelit borsó = blansírozott borsó.
Azt hittem, hogy majd viszünk belőle másnap uzsonnára…. Majdnem az egészet megettük egy ültő helyünkben.

Hozzávalók:

  • 1 csésze friss borsó
  • 1 kis gerezd zúzott fokhagyma (vagy egy nagyobb fele)
  • 1 csipet római kömény
  • 1/4 csésze koriander (nem kell lecsipegetni a leveleket, a vékonyabb szár is mehet bele)
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • (2 evőkanál tahini – én kihagytam)

A borsót két percig főzöm lobogó, enyhén sós vízben, majd leszűröm, és egy tál jeges vízbe teszem. 1-2 percig hűlni hagyom, majd leszűröm.
Az összes hozzávalót beleteszem az aprítóba, és pürésítem.
Keksszel vagy tortillachipsszel tálalom.

Kb. 1 csészényi lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tonhalas-borsós spagetti Azon kívül, hogy gyorsan elkészül és finom, az a jó ebben a tésztában, hogy könnyen „halmentesíthető” azoknak, akik nem szeretik a halat (mint pl. én ugyebár). Annyit változtattam tehát az alább leírtakhoz képest, hogy a m… Tovább
  • Fettuccine szalonnával és aszalt paradicsommal Volt pár szem aszalt paradicsom, némi húsos szalonna… és meglepetésemre a spenóttal színezett zöld tésztának nem volt spenót íze (ez volt az én nagy szerencsém). A spenóttal nagyon nem vagyunk jóban. Emlékeim szerint soha … Tovább
  • Sonkás-túrós quiche Eredetileg nem borsót, hanem sóskát akartam tenni a töltelékbe, mert ismét szüretelhetővé vált az erkélyen a sóska, de amikor kimentem, hogy az elgondolást tett kövesse, döbbenten láttam a sóskán és a petrezselymen randalí… Tovább
  • Lazacos üvegtészta Volt még egy szelet lazac a fagyasztóban, amit most nem sütve akartam elkészíteni, hanem valamilyen más formában. Nem volt határozott elképzelésem, csak az, hogy nem grillezem/sütőben sütöm. Az nyilvánvaló volt, hogy lazac… Tovább
  • Spárgás minipite Én szezonban spárgát ennék spárgával. Nem szoktam megunni, mert eléggé felfokozott állapotba tudok kerülni attól, hogy az évnek csak egy rövid szakában elérhető, és annyi különböző ételt lehet (és szoktam is) készíteni bel… Tovább

0 megjegyzés: