2010. március 13., szombat

Krémtúrós-csokoládés muffin

muffin1

Cheesecaket sütöttem, és maradt 20 dkg krémtúró, amit nem volt kedvem csak úgy elkanalazni, és kellett is valami, amit vihetek másnap a suliba eszegetni. Ezért a – számomra – legtriviálisabb megoldást választottam: muffint sütöttem belőle. Lehet étcsokoládé helyett aszalt gyümölccsel, vagy kandírozott citrushéjjal is gazdagítani. Nekem most csak csokoládé volt itthon, de a túró rudi óta tudjuk, hogy a túró és a csokoládé jó párosítás.

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 8-10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg krémtúró (nem a vaníliás kis dobozos, hanem a német quarknak megfelelő)
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt

A vajat megolvasztom, és összekeverem a cukorral. Hozzáadom a tojást, a vanília kivonatot és a krémtúrót, és simára keverem. A lisztet összekeverem a sütőporral, az étcsokoládét apróra vágom, és gyors mozdulatokkal mindkettőt a tésztába forgatom. Egy muffintepsit kibélelek papírral, a mélyedésekbe kanalazom a tésztát, és előmelegített sütőben, 190 fokon (légkeveréssel) kb. 20 percig sütöm.

12 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Vaníliás almás lepény Vasárnap délutáni, békebeli teázgatáshoz való sütemény. Magában is nagyon finom, de meg lehet koronázni még egy kis vaníliafagylalttal, vagy nem túl keményre vert tejszínhabbal is. Nagyon egyszerű és gyors, légkeveréses sü… Tovább
  • Zsályás-gorgonzolás tészta Villámgyors tészta jó sok tejzsírral, ha nagyon leegyszerűsítem a képletet. Szerintem a tehén dolga elsősorban a tej biztosítása, hogy az aztán vajjá, tejszínné, túróvá és sajtokká váljon, a húsmarha számomra csak másodlag… Tovább
  • Fehércsokoládés-meggyes sütemény „Vasárnapra kell sütemény”, mivel ez fix és megváltoztathatatlan, ezért csak egy zöldséges-húsos levest szoktam elé főzni, hogy ne dudorodó pocakkal kezdődjön utána a hét. A magában is finom, tejcsokoládés kevert tészta és… Tovább
  • Zöldséges crumble Nyáron többször készítettem meggyes crumble-t, mindig nagy sikere volt, és nagy előnye, hogy nagyon jól elő lehet készíteni. Egy napig nagyszerűen elvan a hűtőben a gyümölcs vagy zöldség a sütőtálban, a morzsa pedig a keve… Tovább
  • Sáfrányos rizottó A sáfrány a középkorban Magyarországon is elterjedt fűszer volt, termesztették is, és használták is. Azóta „kiment a divatból”, leginkább olasz és spanyol receptekben lehet vele találkozni, és a legtöbb helyen kapható sáfr… Tovább

3 megjegyzés:

Vesta írta...

És hol veszel ilyen szép muffinpapírt?

Lilla írta...

ezt emlékeim szerint a fővámtéri csarnokban az ázsiában szereztem.

Névtelen írta...

Nézz be hozzám légyszives, vár valami!:)