2015. február 28., szombat

Még több “Meatless” – Végigfőzni a Meatlesst”

Haladok ezzel a projekttel is (igaz most nem túl gyorsan), egy csomó recept van, amit megfőztem, de ezért vagy azért nem fotóztam le.

Nyári tekercs – Summer Rolls

Rengeteg zöldséget fel kellett vágni julienne-re, és rizspapír lapba (ami nem papír csak ez a neve, igazából vékony rizstészta) csomagolni. Nyers, roppanós zöldség, csupa vitamin. + kellett hozzá készíteni némi répás szószt. Két, na jó inkább három, problémám volt vele. A végtelen sok darabolás. Nem vagyok elég gyors ehhez. Aztán a szósz nem volt szép sima, azután sem hogy összefőztük. Igazából nem tudom, hogy egy nyers répa alapú szósz mitől lenne szép sima és homogén. Ízre egyébként jó volt. A tekercs meg furcsán nézett ki, az áttetsző fehéres izében a zöldségek. Én 5 percig fogtam röhögve, mire beleharaptam.

Oké, kipróbáltuk, egyszer elég volt. Inkább csinálok salátát.

Gazpacho - Smooth Tomato Gazpacho

Hiába Márta néni (akinek hatalmas rajongója vagyok), hiába a benne lévő mandula. Egész egyszerűen nem szeretem a gazpachot. Semmi jó nincs benne. Inkább fogom a belekerülő zöldségmennyiséget, feldarabolom és elnyammogom.

Édes burgonya-lencse leves - Lentil and Sweet-Potato Stew

Ez nagyon jó volt, rengeteg zöldség, megáll-benne-a-kanál típusú leves. De nem az a szín, amit én normálisan le tudnék fotózni.

Tészta sült tökkel - Pasta with Roastes Pumpkin

Hát nekem a tök nem roasted lett, hanem puhára sült, úgyhogy amikor összekevertem, nem tésztám volt meg jó kis sütőtökkockáim, hanem egy félig-meddig homogén sütőtökös massza a tésztán. Ha ezt előre tudom, összeturmixolom a szószt. De hát az meg már egy másik étel. Szóval nekem ezt nem sikerült normálisan megfőzni. És az ilyenektől viccesen / rémesen / gázosan hisztérikus tudok lenni.

Kelbimbó saláta - Shredded Brussels Sprouts with Pecans and Mustard Seeds

Nagyon hasonlót csináltam karácsonyra, vékonyan felszeletelt kelbimbó, mustáros öntet, az enyémbe nem pekándió került hanem gesztenye + némi gránátalma.

A fő tanulsága  a receptnek: a kelbimbót nyersen, vékonyan felszeletelve is lehet fogyasztani (sőőőt sütve is!), nem csak bánatos mirelitet unalmasra főzve. Brrrrr…. azt nem szeretem. A legrosszabb, ami a kelbimbóval történhet: a főzés.

0 megjegyzés: