2015. február 9., hétfő

Barna rizs fekete babbal és avokádóval – Végigfőzni a “Meatless”-t

Inkább nem hívom receptnek, csak ötletadónak. A lényeg úgyis benne van a nevében, illetve látszik a képen.

Barnarizs, fűszeres fekete bab, avokádó. Néhány “topping” rá és kész is a szuper vega ebéd vagy vacsora.

A rizs sima főzőtasakos, lehet maradék is. A babhoz konzervet használtam, amit kicsit leszűrtem, és hagymás, fűszeres (római kömény + taco fűszer) alapon átforgattam. A könyv (Meatless Martha Stewarttól) nyilván az alapoktól indítja a babfőzést, én száraz hüvelyest nem engedek a lakásba – annyi cuccot dobtam már ki innen-onnan kikelt rovarok miatt.

Szóval ha a bab kész, felmelegítem a rizst, rászedem a babot, pakolok rá avokádót, tejfölt, hagymát, paradicsomot, koriandert, retket… ami épp kéznél van, és facsarok rá egy kis lime vagy citrom levet. És már kész is.

(Egy babkonzerv + egy főzőtasakos rizs: 2 nagy vagy 3 kisebb adag)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Lilluka-saláta Nem volt semmi recept a kiinduláshoz, csak az, hogy mi van itthon és mit szeretek. És hát mikor nevezzek el magamról salátát, ha nem a lányságom végnapjaiban. Hozzávalók: 6-7 dkg bulgur 1 kukorica konze… Tovább
  • Grillezett csirke/halburger avokádóval Még mindig nem unom a hamburgereket :-) szerencsére Levi sem, úgyhogy folytathatom még egy darabig a témában való elmélyülést. Ez most egy tex-mex utralight (mivel chili nincs benne csak avokádó meg hamburgerzsemle meg ku… Tovább
  • Kukoricalepény avokádóval A GoodFood szerint ez egy tipikus ausztrál reggeli (brunch). Sajnos mostanában ritkán érünk rá egy ráérős-kiadós brunch-ra, ezért vacsora és ebéd lett belőle. Hozzávalók: 2 doboz kukorica konzerv (330 g-os) … Tovább
  • Taco saláta Még mindig a reader’s digest könyvből, most egy húsos ételt választottam. Nem tudok erre jobb kifejezést, mint egészséges-guilty/comfort food. Ha valaki vállalja, hogy sok kis dobozkát visz, még munkahelyre is lehet vinni (… Tovább
  • Spárgás avokádókrém Az avokádókrémet még „magában” is nagyon szeretem, szoktam is elég gyakran készíteni, de így a tavasz legjobb zöldségével, spárgával kiegészítve valami fenomenális. Csodálatosan „zöld” íze van, és a tejföltől és a mogyoróv… Tovább

0 megjegyzés: