2012. március 10., szombat

Curry-s, karfiolos sült csirkecomb

IMG_8023

A kiindulási pont a magyar GoodFood egyik receptje volt – a sok kép közt megbújik néhány pársoros, jellemzően nagyon egyszerűen elkészíthető recept is, fogok még mazsolázni köztük – kicsit variáltam csak: jobb szeretem az alsócombot, mint az egészet, és lehúztam a bőrét, így sokkal kevésbé zsíros. És currypaszta hiányában curry port használtam egy kis joghurttal összekeverve. Mivel volt itthon mirelit karfiol, sikerült tartani az “ütemtervet”, azaz tényleg csak 10 perc előkészítést igényelt a recept.

Hozzávalók:

  • 4 csirke alsócomb, lóbőrözve
  • 2 teáskanál curry
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál joghurt
  • 2-3 evőkanál fehérbor
  • 2 nagy paradicsom
  • karfiolrózsák (nem mértem, ha az eredeti mennyiségekből indulok ki, akkor fél fej)
  • a tálaláshoz saláta és joghurt

A curry-t, az olívaolajat, a tejfölt és a joghurtot összekeverem. Egy kis tepsibe teszem a csirkecombokat, közéjük teszem a karfiolrózsákat és a nyolcba vágott paradicsomokat. A curry-s keveréket rákanalazom (a nagyját a húsokra, a többit a zöldségekre), ráöntöm a bort, és előmelegített sütőben, 180-190 fokon megsütöm (kb. 45-50 perc, hústűvel, vagy hegyes villával ellenőrizni kell a húst). Salátával és joghurttal tálalom.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mangós-currys tortillatekercs A kedvenc főzős újságomból, az Ínyencből van a recept, nem is kellett változtatni semmin (illetve én kicsit kevesebb húst tettem bele, mert ennyi hús volt a fagyasztóban, és több újhagymát, mert mit csinálok a maradék 1-2-ve… Tovább
  • Curry-s, karfiolos sült csirkecomb A kiindulási pont a magyar GoodFood egyik receptje volt – a sok kép közt megbújik néhány pársoros, jellemzően nagyon egyszerűen elkészíthető recept is, fogok még mazsolázni köztük – kicsit variáltam csak: jobb szeretem az al… Tovább
  • Ananászos rizs Ez a recept is a GoodFoodról van, azt hiszem eddig egy lyukra futásom volt onnan, valami rosszul sikerült cupcake*. Az végképp a kedvencemmé teszi az angol nyelvű receptes-főzős oldalak közt, hogy grammban meg milliliterben… Tovább
  • Tőkehal mangós zöldségekkelNem vagyok mostanság fényképezős hangulatban, úgyhogy kép nincs – vannak ilyen korszakaim, nem tudom min múlik a dolog. Nem kenném kizárólag arra, hogy a hétfői sörtésztában sütésemnek hála a kisujjam utolsó ujjpercén nemigaz… Tovább
  • Kókusztejes sütőtökleves A szokásos tejszínes-szalonnás sütőtökleves helyett, most curry-s-kókusztejest főztem. Hát nagyon jó ez is, nem is tudok dönteni, hogy melyik a kedvenc a kettő közül. Szerintem egyik nap ez a másik nap amaz.  Nem rakta… Tovább

3 megjegyzés:

Kriszta írta...

Jól néz ki!Pont az én ízvilágom!:)Szép a tálalás!

Névtelen írta...

De szívesen ennék most ebből a finomságból! Jó ízek, szép képek, én meg csak nyelek nagyokat...:)
Csiperke

dyna írta...

Úúúúú, nyammnyamm. Köszönöm a tippet, csuda jó!
Ha curryset eszünk én mindig főzök ki mellé némi répát, annyira összeillik nekem ez a két íz. De a karfiollal is biztos csuda jó lesz. :)