2009. október 4., vasárnap

Újhagymamártás

ujhagymamartas1

Nem vagyok se nagy ketchup, se nagy mustár fogyasztó, jobb szeretem házilag készített szószokba tunkolni az ételeket. Nem is annyira a mindenféle „E-vitaminok” miatt, hanem inkább azért, mert nem szeretem az ’egyen-ízeket’. Ugyanaz a mártás nem lehet jó gyakorlatilag mindenhez, illetve ne legyen mindennek ugyanolyan íze. Ezt az egyszerű tejszínes újhagymamártást sült csirkecombhoz vagy tócsnihoz szoktam készíteni.

Hozzávalók:

  • 1 csokor újhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1-2 evőkanál liszt (attól függ, mennyire sűrű mártást szeretnénk)
  • 2 dl erőleves
  • 1 evőkanál olaj

Az újhagymát felkarikázom, és pár percig párolom a felhevített olajban. Ezután megszórom a liszttel, elkeverem, és kb. 1 perc pirítás után felöntöm az erőlevessel és a tejszínnel. Gyakori keverés mellett felforralom, kicsit megborsozom, ha szükséges megsózom, és melegen tálalom.

Eredetileg  a női lapozón.

0 megjegyzés: