2012. április 15., vasárnap

Hideg avokádó-krémleves


Ezzel a recepthez még a nem túl jó avokádókat is nagyszerűen fel lehet használni, két olyan avokádóm volt itthon, amiből azt sem néztem ki, hogy ehetők egyáltalán – az egyik “oké” volt, a másik “oké de vízízű”, és a leves mégis nagyon finom volt. Még főzni sem kell – én azt nem tekintem főzésnek, hogy egy pohárban forró vízben feloldok egy kis darab bio-leveskockát.
Hozzávalók:
  • 2 kisebb vagy egy nagy avokádó
  • 1 szál újhagyma vagy egy kis vöröshagyma fele
  • 1 pohár zöldség/szárnyas alaplé
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • só, bors
  • chili, tabasco, fokhagyma stb. (én ezekkel nem élek)
  • a tálaláshoz: tejföl, kockázott paradicsom, tortillachips, snidling stb.
Az avokádót felkockázom, és a többi hozzávalóval együtt összeturmixolom, és pár órára behűtöm. Akkor jó ha jó sűrű, látszik a képen, hogy a tálaláskor rákanalazott tejföl nem süllyedt bele. Tálaláskor teszek rá egy kis tejfölt, megszórom tortillachipsszel, paradicsomkockával.
2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Taco saláta Még mindig a reader’s digest könyvből, most egy húsos ételt választottam. Nem tudok erre jobb kifejezést, mint egészséges-guilty/comfort food. Ha valaki vállalja, hogy sok kis dobozkát visz, még munkahelyre is lehet vinni (… Tovább
  • Grillezett csirke/halburger avokádóval Még mindig nem unom a hamburgereket :-) szerencsére Levi sem, úgyhogy folytathatom még egy darabig a témában való elmélyülést. Ez most egy tex-mex utralight (mivel chili nincs benne csak avokádó meg hamburgerzsemle meg ku… Tovább
  • Tostada csirkehússal Könnyű nyári ebéd, mondjuk munkába vinni nem ideális, de vacsorára, vagy vasárnap délben kettőkor a kanapéra a Forma-1-hez tökéletes. :-) Persze ez ilyen én-féle mexikói kaja, mert nem csíp, úgyhogy aki nálam keményebb – ez… Tovább
  • “Avocado Mayo”Az avokádó általában guacamole-ként végzi, esetleg csak felszeletelem és úgy megy a szendvicsbe. Van azonban egy harmadik – nálam – jól bevált felhasználási módja. Ez az avokádós majonéz. Illetve csak félig majonéz, mert a ké… Tovább
  • “Taco” gofri Már egy ideje szemezgettem ezzel a recepttel, és volt a hűtőben egy fél csomag bab, amit el akartam használni (most pedig pápá szárazbabok, hello kizárólagos konzervhasználat). Rájöttem, hogy nekem olyan konyha kéne, amiben… Tovább

0 megjegyzés: