2011. március 3., csütörtök

“Taco” gofri

IMG_6749

Már egy ideje szemezgettem ezzel a recepttel, és volt a hűtőben egy fél csomag bab, amit el akartam használni (most pedig pápá szárazbabok, hello kizárólagos konzervhasználat). Rájöttem, hogy nekem olyan konyha kéne, amiben nincs kamraszekrény csak hűtő és fagyasztó. Már kb. mindent hűtőben kell tartani, hogy ne másszanak ki belőle kis állatok (liszt, hüvelyesek, mittudomén…), ehhez képest egy kis pultalatti hűtőm van, 19 literes fagyasztóval… logisztikázunk rendesen. (megjegyzem nincs nálunk kosz meg nem halmozok fel átláthatatlan készleteket).

Hozzávalók:

a gofrihoz:

  • 1 tojás
  • 1 csésze* tej
  • 1 csésze liszt
  • 1/6 csésze olaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • a sütéshez kevés olaj

* csésze = kb. 2,5 dl

csilis bab (nálam most a következőkből állt):

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg szárazbab
  • 10 dkg hagyma (megtisztítva ennyi)
  • 5 dl paszírozott paradicsom
  • kevés olaj
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • fűszerek, fokhagyma
  • vörösbor

“toppingok”:

  • saláta
  • tejföl
  • avokádó
  • retek
  • reszelt sajt
  • koriander
  • újhagyma

A gofrihoz a tojást összekeverem a tejjel és az olajjal, majd beleszitálom a lisztet,a  sütőport, és kicsit megsózom. Nagyjából homogénre keverem, majd vékonyan kiolajozott gofrisütőben megsütöm. A megsült gofrik (fejenként 2 db bővel elég) tetejére pakolom a csilis babot, salátát teszek mellé, és teszek rá 2-3 féle toppingot. Én most tejföllel összeturmixolt avokádót és retket használtam.

4-5 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Rodeo burger Csinálhatnék úgy, mintha én lennék Ms. Wellness, aki sosem jár gyorsétterembe, hajnalban kel, bedagasztja a kenyeret, körbefutja a tömböt, és nincs narancsbőr a combján. Egyik sem igaz. Utálok futni. És nem dagasztok kenyere… Tovább
  • Pórés-darált húsos egytál Ez a második recept, amit kipróbáltam az Aktuális Ínyenc magazinból – illetve Levi próbálta ki, mert én elmerültem valami tanulnivalóban. Bár állítása szerint nem igazán tud főzni (leginkább nem szokott), azért mégis minden … Tovább
  • Padlizsános-húsos cannelloni Szeretem a cannellonit – még jó, mindenféle tésztát szeretek, ami nem “magyaros, na azokkal ki lehet űzni a  világból – csak a töltögetésért nem rajongok. Általában inkább óriás kagylótésztát veszek, mert azzal könnyebb… Tovább
  • Hagymás-gombás marha Rájöttem, hogy szeretem a marhahúst. Persze nem steak-ként nyersen, szigorúan kellően átfőzve/átsütve. Vadasként, és ilyen párolt szószos ételekként. Meg persze a “spagetti húsgombóccal” és a svéd húsgolyó is kedvenc. Ja meg… Tovább
  • Húsgolyó zöldfűszeres mártással Marhahúsgolyók + selymes zöldfűszeres mártás + sütőtökös burgonyapüré = őszi királyság. Hozzávalók: a húsgolyókhoz: 25 dkg darált sovány marhahús 5 dkg tejszín 5 dkg zsemlemorzsa só, bors 1 tojás kevés vaj a sütéshez friss … Tovább

0 megjegyzés: