Rájöttem, hogy szeretem a marhahúst. Persze nem steak-ként nyersen, szigorúan kellően átfőzve/átsütve. Vadasként, és ilyen párolt szószos ételekként. Meg persze a “spagetti húsgombóccal” és a svéd húsgolyó is kedvenc. Ja meg a hamburger.
Azt hiszem most a szokásoshoz képest “marhahúsos-korszakom” van.
A recept a múlt havi GoodFoodból van, egy kicsit változtattam az elkészítésen, szerintem szükségtelen a gombát 2 órán át főzni, úgyhogy csak a főzési idő második felében adtam hozzá.
Hozzávalók:
- 70-90 dkg marhalábszár, vastag szeletekre vágva
- 2 evőkanál olaj
- 3 közepes hagyma
- 1 teáskanál cukor
- kevés liszt
- 6-7 gerezd fokhagyma
- 7 dl marhahúsleves (DM-es bio leveskockából a legjobb)
- 3 evőkanál Worcestershire-szósz
- 25 dkg barna csiperke
- petrezselyem a tálaláshoz
A húst megtisztítom, megszórom liszttel, a hagymát félbevágom, és felszeletelem. Az olajat felhevítem egy nagyobb serpenyőben, és közepes lángon kb. 10 alatt puhára párolom a hagymát (akkor jó, ha kezd karamellizálódni). Hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, a hússzeleteket, a húslevest és a Worchestershire-szószt, és lefedve kis lángon 1-1,5 órán át párolom. Belekeverem a felszeletelt gombát, ha nagyon elfőtt róla a lé, egy kis vizet adok hozzá, és 0,5-1 óra alatt puhára párolom. Petrezselyemmel megszórva tálalom.
4-5 fős adag, a tócsni/röszti szerintem nagyon jól illik hozzá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése