2014. augusztus 17., vasárnap

Spenótos rizottó sült paradicsommal

Nem írom le századszorra is hogy hogyan kell rizottót főzni, nagyon széles az irodalma, meg már számos alkalommal megtettem. Csak a mennyiségek, és az ízesítés jön. :-)

Első alkalommal egy kis adag befagyasztott, összevágott medvehagyma került a rizottóba a főzés legvégén, most pedig egy zacskónyi bébispenót. Nyilván mángolddal, vagy fodros kellel is jó (ez utóbbit lehet hogy érdemes a főzés vége előtt egy picivel hozzáadni, nem pedig a legvégén).

Hozzávalók:

a rizottóhoz:

  • 15 dkg kerekszemű rizs
  • 1 kis pohár száraz fehérbor
  • 1 maréknyi frissen reszelt parmezán
  • hús/zöldség alaplé
  • diónyi vaj
  • 1 hagyma
  • só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 zacskó bébispenót (80 vagy 100 g), a száraz lecsipkedve, és aprítóval finomra vágva
  • opcionális: 1 gerezd fokhagyma

Megfőzöm a rizottót, és a végén a parmezánnal és a vajjal együtt az apróra vágott bébispenótot is belekeverem.

a sült paradicsomhoz:

  • 2 közepes paradicsom
  • olívaolaj

A paradicsomot cikkekre vágom, és forró serpenyőben, kevés olívaolajon, oldalanként pár perc alatt megsütöm. Akkor érdemes hozzákezdeni, amikor a rizottó már félig kész.

2 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mustáros-juharszirupos salátaöntet Most ez a salátaöntet a favorit nálunk. Kell bele 3 dolog, meg egy tálka és egy kiskanál. És kb. 2 perc. Az üveges meg mondjon le… (amúgy is, de ez egy újabb érv). A sültcsirkés-gofris szendviccsel indult az egész, azóta ped… Tovább
  • Serpenyős marhahúsos pite Oké, még csak két receptet próbáltam ki a One pot-ból, de ez után arra jutottunk, hogy már ezért megérte megvenni. Paradicsomos-zöldséges marhahúsos ragu, azon nagyon cheddaros “pogácsa” (biscuit, mint ahogy a múltkor körülj… Tovább
  • Spenótos rizottó sült paradicsommal Nem írom le századszorra is hogy hogyan kell rizottót főzni, nagyon széles az irodalma, meg már számos alkalommal megtettem. Csak a mennyiségek, és az ízesítés jön. :-) Első alkalommal egy kis adag befagyasztott, összevágott… Tovább
  • Villámpizza Kezdéstől az evésig kb. 30 perc. Sütéssel, mindennel. Hello expressz élesztő :-) Nincs mindig idő kivárni a másfél órát. Kenyérliszt, gyorsélesztő és pesto a fagyasztóból. Hozzávalók a tésztához 30 dkg kenyérliszt fél cso… Tovább
  • Briós / kalács (laktózmentes) Ez nem a francia briós, rengeteg tojással és még több vajjal, ez egy sima kalácstészta, csak briós-os hangulatban voltam, és úgy formáztam. Illetve annyiban más, mint a nálunk megszokott kalácstészta, hogy nincsen benne semm… Tovább

0 megjegyzés: