2017. március 19., vasárnap

Marhahúsos-gombás sült spagetti

spagettipite

 

Egyedül voltam hétvégén itthon, ami két dolgot jelent: kiolvasok minimum egy könyvet és dőzsölök azokban az alapanyagokban, amikre Levi allergiás.

Nagy badass vagyok, mi?

Úgyhogy most semmi vegán, meg tejmentes, meg szójatej és társai. Vaj, sajt, tejszín, tojás... Ahogy azt kell.

Hozzávalók

  • 15 dkg darált marhahús
  • 17 dkg spagetti
  • 2 tojás
  • 25 dkg csiperke, megtisztítva és vékonyan felszeletelve
  • 1 csésze borsó, ha mirelit, felengedve
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kis hagyma, apróra vágva
  • 7 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg krémsajt (light is jó)
  • 5 dkg tejszín
  • petrezselyem
  • só, bors
  • vaj a sütőedény kikenéséhez

A tésztát megfőzöm a csomagoláson található útmutató szerint. A sütőt előmelegítem 200 fokra és egy tapadásmentes serpenyőt forróra melegítek (ez nálam a 8-as fokozat a 9-ből).

Ha már meleg a serpenyő, beleteszem a darált húst (nem kell alá zsiradék, van benne éppen elég) és a zúzott fokhagymát, és időnként megkeverve addig sütöm, amíg a hús nagyjából mindenhol kifehéredik. Ezután hozzáadom a gombát és a hagymát, megsózom, és kevergetve tovább sütöm. Akkor jó, ha az összes, a gombából kijövő nedvesség elpárolog és a hús és a gomba elkezd pirulni.

Miközben a hús és a gomba sül, egy akkora tálban, amibe a tészta és a húsos keverék is bele fog férni, villával kicsit felverem a tojásokat.

A tojáshoz adom a krémsajtot és simára keverem. Ezután belekeverem a tejszínt és a reszelt sajt kétharmadát. Sóval, borssal és jó sok petrezselyemmel fűszerezem.

A tojáshoz keverem a borsót, a megfőzött tésztát és a húsos-gombás keveréket.

Kivajazok egy sütőtálat és beleöntöm a tésztát. A tetejére szórom a maradék sajtot és kb. 20 perc alatt megsütöm.

A sütőből kivéve 10-15 percig hűlni hagyom, majd tálalom.

3 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: