Nagyon jó állagú, és a zabpehely miatt talán nem is olyan egészségtelen ropogtatnivaló. Egy könyvvel fotelba kucorodós délutánra tökéletes uzsonna egy pohár tejjel. A csokoládé helyett, vagy mellett lehet bele mazsolát, mogyorót, diót, vagy akár kandírozott gyümölcsöt is tenni.
Hozzávalók:- 1 tojás
- 10 dkg barnacukor
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál tej
- 1 evőkanál kakaó
- 15 dkg vaj
- 15 dkg zabpehely
- 15 dkg liszt
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál sütőpor
A sütőt 200 fokra előmelegítem, és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A vajat és a kétféle cukrot addig keverem, amíg homogén krém lesz, hozzáadom a tejet, a kakaót és a tojást, és habosra keverem. Először a sütőporos lisztet, majd a zabpelyhet, végül a kockákra vágott csokoládét dolgozom bele a tojásos-vajas keverékbe. Kanállal kis diónyi halmokat teszek a tepsibe - legyen köztük kellő távolság, mert szét fog folyni a tészta sülés közben -, és 12 perc alatt megsütöm.
3 tepsinyi adag.
10 megjegyzés:
Szia!
Szeretnék a blogomban átadni neked egy díjat! (Edith konyhája)
Üdv: Edith
A csokis zabpelyhes keksszel én is szemezek már egy ideje. :) Ilyen esős, őszi időben a legjobb odakucorogni a kanapéra könyvvel, tejjel és csokis keksszel. Kedvet kaptam hozzá! :)))
ugye, hogy ugye... sajnos most kifogytam a könyvekből... és a kekszből is...
Még soha nem ettem zabpelyhes kekszet. Legalábbis azt hiszem, hogy még soha.
és kedves szepyke, mi tart vissza? :-)
Jó ötlet ez a kakaós variáció!
nagyon jo kis süti!mogyoroval mennyei köszi a receptet:-)ERA
örülök, hogy tetszett :-)
isteni jó keksz :-) már másodjára sütöm...
Megsutottem,egy adag tésztából lett kókuszos, áfonyás és csokis.Tokeletes! Köszönöm.Hordom enni a munkába.
Megjegyzés küldése