2018. október 13., szombat

Koreai marha

IMG_20181004_132614_618

Ahhoz képest, hogy folyton marhahúst eszünk, a blogon ebből mostanában semmi sem látszik, és kezd vegán süteményeskönyv formát ölteni. :-)

Általában ugyanazokat az alaprecepteket variálom és / vagy se időm se energiám Ádi mellett fotózni.

De most minden összejött, új receptből főztem, nagyon jó lett és sikerült is lefotózni.

Nagyon jó recept, nem igényel extra hozzávalót (gyömbér és édes chiliszósz még a diszkontokban is van) mégis különleges és gyorsan elkészül.

A zöldségeket én bedobtam az aprítóba, de ha nincs aprító, a répát és a cukkinit le lehet reszelni, a többit pedig késsel apróra vágni.

Hozzávalók
  • 25 dkg darált marhahús
  • 1 nagyon kicsi cukkini
  • 2-3 kisebb/közepes sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 újhagyma, a zöld részei félretéve a tálaláshoz
  • só, bors
  • 1 teáskanál (pirított) szezámmag olaj
  • 2-4 evőkanál édes chiliszósz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 teáskanálőrölt gyömbér
  • a tálaláshoz rizs és a félretett újhagyma vékonyan felkarikázva

A zöldségeket aprítóval vagy reszelővel illetve késsel finomra vágom.

Egy nagy serpenyőt felhevítek és 2-3 percig sütöm benne a húst, amíg mindenhol kifehéredik.

A húshoz adom a zöldségeke, sózom, borsozom és pár percig kevergetve nagy lángon addig főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ehhez csak pár percre van szükség, hiszen nagyon kicsire vannak vágva.

Egy kis tálban összekeverem a szójaszószt, az édes chiliszószt, a gyömbért és a szezámmagolajat, majd az egészet a húshoz öntöm.

Két-három percig főzöm, hogy a szósz mindenhol bevonja a húst és a zöldségeket.

Forrón, főtt rizzsel és a félretett újhagymával megszórva tálalom.

2 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Taco saláta Még mindig a reader’s digest könyvből, most egy húsos ételt választottam. Nem tudok erre jobb kifejezést, mint egészséges-guilty/comfort food. Ha valaki vállalja, hogy sok kis dobozkát visz, még munkahelyre is lehet vinni (… Tovább
  • Curry húsgolyókkal Levi nagy bambuszrügy-fan, én leginkább semleges vagyok ezzel a zöldséggel szemben, megeszem meg minden, de azért magamtól nem tennék érte lépéseket. A curry amúgy nagyon jó lett, de én nagyjából mindent szeretek, amiben zö… Tovább
  • Pulykaburger II. A múltkori hússzeletes megoldás után most jöjjön egy klasszikus darált húsból készülő húspogácsás. a szakácskönyvben klasszikus BLT (azaz bacon-lettuce-tomato : szalonna-saláta-paradicsom) változatban szerepel, én azonban a… Tovább
  • Bazsalikomos-mozzarellás hamburger Elég rákeresni a blogon a ‘burger’ meg ‘hamburger’ szavakra, és máris kiderül, hogy nagy rajongója vagyok ennek a szendvicsnek. És most a kismillió újévi elhatározás (amit jellemzően nem jan. 1én éjjel szoktam kitalálni, ha… Tovább
  • Mangós-currys tortillatekercs A kedvenc főzős újságomból, az Ínyencből van a recept, nem is kellett változtatni semmin (illetve én kicsit kevesebb húst tettem bele, mert ennyi hús volt a fagyasztóban, és több újhagymát, mert mit csinálok a maradék 1-2-ve… Tovább

1 megjegyzés:

Süni írta...

Szia, baromira tetszik a cikk :)