2010. július 3., szombat

Kókuszos almatorta

Egy nagyon régi rama receptfüzetből van, és ez az egyetlen almás sütemény, amit szeretek, pedig nyersen (ha fel van szépen vágva cikkekre) nincsen semmi bajom az almával, de a főtt-sült szottyadt barna puha almával ki lehet kergetni a világból. Egyébként ugye hogy régen sokkal jobb receptfüzeteket adott ki a rama, mint mostanság?

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 16 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl tej
  • 2-3 alma (mérettől függően)
  • a forma kikenéséhez vaj és szemlemorzsa
  • 1-2 evőkanál kristálycukor a tetejére
  • 1 kis maréknyi szeletelt mandula

A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd egyenként beledolgozom a tojásokat. A lisztet összekeverem a kókuszreszelékkel és a sütőporral, és néhány adagban a tojásos keverékhez adom. Az almákat meghámozom, kimagozom, és kis kockákra vágva a tejjel együtt beleforgatom a tésztába. Egy tepsit vagy piteformát kivajazok és kiszórok szemlemorzsával, majd beleöntöm a tésztát. A tetejét megszórom szeletelt mandulával, és előmelegített sütőben, 190 fokon (légkeveréssel) kb. 35-40 percig sütöm. A sütési idő kb. felénél megszórom még kevés cukorral.

2 megjegyzés:

akonyhám írta...

Megsütöttem a tortádat, isteni finom lett!

Lilla írta...

örülök h tetszett :-)