2010. július 22., csütörtök

Saláta grillezett nektarinnal

A héten minimalizáltam a konyhában töltött időt, bár egy hosszas rizottókavargatást bevállaltam, nagyrész salátákat és 10 perces kajákat ettünk.

Nagyon régen kinéztem ezt a receptet az egyik goodfoodos szakácskönyvemből, de a nektarin miatt sajnos eddig kellett rá várnom. A pácolt fetát előző nap megcsináltam, de nagyobb boltokban árulják a csemegepultban készen.

Hozzávalók:

  • salátakeverék
  • 4 nagy nektarin
  • 4 szelet sonka (én feketeerdeit használtam)
  • egy kis lilahagyma vagy egy nagynak a fele
  • kb. 15 dkg pácolt feta

A lilahagymát vékonyan felszeletelem és összekeverem a salátával. a nektarinokat cikkekre vágom, és olajjal vékonyan megkent grillserpenyőben pár perc alatt megsütöm. A sonkát felvágom (és a sajátomat megsütöm, mert én nem eszem nyers húst). A salátát elosztom 4 tányérba, teszek rájuk fetát (és az olajából is keveset öntet gyanánt), rászórom a sonkát, és a tetejükre rakom a nektarin szeleteket.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sonkás kosárkák Pár szelet sonka felhasználásával nagyon finom vendégváró falatokat süthetünk. Nem csak mozzarellából lehet készíteni, más nem túl zsíros sajt is megfelel (éppen elég zsír van ebben a süteményben, igazán felesleges, hogy m… Tovább
  • Cukkínis-sajtos lepény A cukkíni az egyik kedvenc zöldségem. Az eredetét homály fedi, egyes források szerint Közép-Amerikából származik, de Kolumbusz és a követői nem hozták át Európába. Mások szerint valamelyik mediterrán országban keresztezték… Tovább
  • Töltött grillezett gomba III. Töltött gomba - már megint… Sok lehetőség rejlik benne, és minimáliskonyhai erőfeszítés igényel (pláne, hogy a nincs kedvem főzni napokon segít ‘az embör’). Vannak napok, amikor ez a legelső szempont a főzésnél. Mi tart a … Tovább
  • Húsvéti saláta Ha valaki nem szeretné a tejszínes torma-sonka-kalács hármassal hizlalni magát (én pl.), a húsvéti ízekből mégsem akar kimaradni. Végre itt a tavasz, megjelent a friss retek, újhagyma és társaik, használjuk ki és fogyasszu… Tovább
  • Sonkás-pórés rétes Ki akartam próbálni végre valamilyen sós rétest, mert az nem járja, hogy a rétes az vagy túrós vagy mákos, és más változat nincsen. Igazán egyszerű, a póréhagyma helyett újhagymával is lehet készíteni, akkor egy lépést meg… Tovább

2 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Jaj de nagyon jól néz ki! :)
Már pácolódik hozzá a fetám a hűtőben... :))

Lilla írta...

hamarosan jön még egy pácolt fetás saláta...