2010. július 22., csütörtök

Saláta grillezett nektarinnal

A héten minimalizáltam a konyhában töltött időt, bár egy hosszas rizottókavargatást bevállaltam, nagyrész salátákat és 10 perces kajákat ettünk.

Nagyon régen kinéztem ezt a receptet az egyik goodfoodos szakácskönyvemből, de a nektarin miatt sajnos eddig kellett rá várnom. A pácolt fetát előző nap megcsináltam, de nagyobb boltokban árulják a csemegepultban készen.

Hozzávalók:

  • salátakeverék
  • 4 nagy nektarin
  • 4 szelet sonka (én feketeerdeit használtam)
  • egy kis lilahagyma vagy egy nagynak a fele
  • kb. 15 dkg pácolt feta

A lilahagymát vékonyan felszeletelem és összekeverem a salátával. a nektarinokat cikkekre vágom, és olajjal vékonyan megkent grillserpenyőben pár perc alatt megsütöm. A sonkát felvágom (és a sajátomat megsütöm, mert én nem eszem nyers húst). A salátát elosztom 4 tányérba, teszek rájuk fetát (és az olajából is keveset öntet gyanánt), rászórom a sonkát, és a tetejükre rakom a nektarin szeleteket.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Meleg saláta húspogácsával A márciusi GoodFoodból van a recept, amin kicsit változtattam az itthon fellelhető alapanyagok és a preferenciáink miatt.Fitness is, wellness is, gyorsan is elkészül. Csak a grillserpenyőt utálom elmosogatni.De ez még végül … Tovább
  • Spárga-répa saláta – “Végigfőzni a Meatless-t” Némi citromos öntet, nyers sárgarépa és zöld spárga. Tiszta tavasz. :-) Hozzávalók: 2-3 sárgarépa 1 csomag (500 g) zöld spárga 1 lilahagyma menta (vagy petrezselyem) só, bora 2 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál citromlé A… Tovább
  • Spárgasaláta kecskesajttal Tél után tavasz nyár: saláták, eper és spárga. Minden mennyiségben. Most épp az ínyenc magazinból egy remek spárgás saláta formájában. Egyébként meg bárhogy. Na jó, az eper csak nyersen. Van valami rémséges abban, ami a hő/… Tovább
  • Tönkölybúza-saláta csicseriborsóval – “Végigfőzni a Meatless-t” Zöldség, gabona, sajt. Szerintem szuper kombó. És ha eltekintünk attól a picike részlettől, hogy a tönkölybúzát előző este be kell áztatni, nagyon gyorsan elkészül.Ezzel egyébként sikerült kicsit mellélőnöm. Szépen eltervezt… Tovább
  • Könnyű káposztasaláta – “Végigfőzni a Meatless-t” Gyakran csinálok káposztasalátát (coleslaw-t), ez is hasonló, csak a nehezebb majonézes öntet helyett vinaigrette került a káposztára.Kicsit változtattam, az eredeti recept fodros kelt és lilakáposztát ír, nekem fejes káposz… Tovább

2 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Jaj de nagyon jól néz ki! :)
Már pácolódik hozzá a fetám a hűtőben... :))

Lilla írta...

hamarosan jön még egy pácolt fetás saláta...