2010. augusztus 6., péntek

Fehércsokoládés fagylalt(alap)

A desszert fölött érzett izgatottságunk miatt fénykép (még) nincsen, expressz sebességgel fogyott el eddig mindkét adag. Levi szerint ez az eddigi legjobb fagyim, úgyhogy valószínűleg fog még párszor készülni. Hátha előbb-utóbb sikerült lekapni is.

Először sztacsatella lett belőle, az utolsó átkeverés után csokoládé-lapocskákat forgattam bele, a második pedig kekszgolyó-darabokat kapott – volt egy kis maradék rumos-meggylé, azt kevertem össze pici vajjal, darált keksszel és kakaóval.

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz joghurt (nálam 0%-os)
  • fél doboz (170 g) nem cukrozott sűrített tej
  • 5 dkg fehércsokoládé

A csokoládét összetöröm, és mikróban, vagy kis lángon összeolvasztom a sűrített tejjel. Miután hűlt kicsit, belekeverem a joghurtot. Fagylaltgéppel vagy dobozban villával gyakran átkeverve megfagyasztom, és a vége felé keverek bele még egy kis ízesítőt (csokoládét, kekszet stb). Magában is finom, csak hát a kísérletezgetés meg a hedonizmus…

2 hatalmas adag vagy 3 “normális”. Az egészben: 680 kcal és 66,5 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kávékrémes korongok Nem tudom megunni a leveles tésztából készült süteményeket. Ismét – a már többször bizonyított – házi leveles tésztát használtam. Elég sokat gondolkoztam, hogy mit is kívánok: kókuszt? kávét? csokoládét? A befutó kávés let… Tovább
  • Kókuszos-csokis muffin Lehet, hogy a közeljövőben meg fognak kicsit szaporodni a muffin receptek, mert az esti iskola vacsoraidőben van, és kell valamit ennem előtte, vagy vinni a szünetre, erre eddig a muffin tűnik a legjobb választásnak, mert … Tovább
  • Csokis muffin Azoknak való, akik szeretik a keserűcsokoládét, mert ez egy durván csokis változat. Valószínűleg meg lehet próbálni tejcsokoládéval is. Kicsit csodálkoztam, hogy nem kell bele tojás, mert szokott kelleni. De remekül működi… Tovább
  • Gránátalmás pohárkrém Ritkán veszek gránátalmát, nem is a leggyakrabban árult gyümölcs nálunk, úgyhogy ebben végül is semmi meglepő nincsen. Pedig sokoldalúan felhasználható, és én még felnyitni is szeretem, van abban valami csodálatos, ahogy a… Tovább
  • Amarettis-csokoládés torta Egy régi Lajos Mari szakácskönyvben láttam vagy 15 éve az alapját ennek a receptnek, ami sokáig nem hagyott nyugodni, a hozzávalók között ugyanis a következő szerepelt: „15 dkg mogyorós csók” - az meg mi lehet? Most sem tu… Tovább

0 megjegyzés: