Hoztam két doboz kókuszkrémet Hollandiából, mert olcsó volt, és mert nálunk sajnos nem terem minden sarkon (és ahol van ott is drágább). A kókusztej is finom, és intenzív ízű meg minden, de a kókuszkrém… hmmm… a magamfajta kókusz-őrülteknek kész csoda. Amit én hoztam ráadásul bűbájosan retro csomagban volt, már amiatt is meg kellett venni.
A vega goodfood-os szakácskönyvemből van a recept, pár dolgon azért változtattam, elvileg chili és tabasco is járt volna bele, mi azonban puhányok vagyunk, és inkább a baba-változatot részesítettük előnyben, mindenféle csípősség nélkül, egy kis szójaszósszal. És persze a brokkolit karfiolra kellett cserélni egyesek miatt…
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 nagy fej hagyma
- 1 nagy lilahagyma (én csak penészeset találtam ezért ehelyett 1 csokor újhagyma)
- 23 dkg karfiol (brokkoli)
- 1 evőkanál olaj
- 2 kaliforniai paprika, lehetőleg eltérő színű
- 20 dkg kókuszkrém
- 2 dl zölségleves
- só, bors
- 1 evőkanál szójaszósz
A tálaláshoz:
- rizs
A kétféle hagymát felkarikázom, és pár percig sütöm a felhevített olajban. Közben karikákra vágom a sárgarépát, rózsákra szedem a karfiolt, és felcsíkozom a paprikákat. A zöldségeket a hagymához adom, és 5 percig pirítom. A zöldséglevest megmelegítem, összekeverem a kókuszkrémmel, és a zöldségre öntöm. Kicsit megsózom, és fedő alatt addig főzöm, amíg a karfiol megpuhul. közben ha szükséges (nekem kellett), adok hozzá egy kis vizet vagy zöldséglevest. Végül a szójaszósszal, sóval, borssal ízesítem, és főtt rizzsel tálalom.
4 fős adag. Rizs nélkül, adagonként kb. 400 kcal és 14 g szénhidrát.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése