2010. augusztus 30., hétfő

Kókuszkrémes zöldségragu

Hoztam két doboz kókuszkrémet Hollandiából, mert olcsó volt, és mert nálunk sajnos nem terem minden sarkon (és ahol van ott is drágább). A kókusztej is finom, és intenzív ízű meg minden, de a kókuszkrém… hmmm… a magamfajta kókusz-őrülteknek kész csoda. Amit én hoztam ráadásul bűbájosan retro csomagban volt, már amiatt is meg kellett venni.

A vega goodfood-os szakácskönyvemből van a recept, pár dolgon azért változtattam, elvileg chili és tabasco is járt volna bele, mi azonban puhányok vagyunk, és inkább a baba-változatot részesítettük előnyben, mindenféle csípősség nélkül, egy kis szójaszósszal. És persze a brokkolit karfiolra kellett cserélni egyesek miatt…

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 nagy lilahagyma (én csak penészeset találtam ezért ehelyett 1 csokor újhagyma)
  • 23 dkg karfiol (brokkoli)
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 kaliforniai paprika, lehetőleg eltérő színű
  • 20 dkg kókuszkrém
  • 2 dl zölségleves
  • só, bors
  • 1 evőkanál szójaszósz

A tálaláshoz:

  • rizs

A kétféle hagymát felkarikázom, és pár percig sütöm a felhevített olajban. Közben karikákra vágom a sárgarépát, rózsákra szedem a karfiolt, és felcsíkozom a paprikákat. A zöldségeket a hagymához adom, és 5 percig pirítom. A zöldséglevest megmelegítem, összekeverem a kókuszkrémmel, és a zöldségre öntöm. Kicsit megsózom, és fedő alatt addig főzöm, amíg a karfiol megpuhul. közben ha szükséges (nekem kellett), adok hozzá egy kis vizet vagy zöldséglevest. Végül a szójaszósszal, sóval, borssal ízesítem, és főtt rizzsel tálalom.

4 fős adag. Rizs nélkül, adagonként kb. 400 kcal és 14 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tonhalas-borsós spagetti Azon kívül, hogy gyorsan elkészül és finom, az a jó ebben a tésztában, hogy könnyen „halmentesíthető” azoknak, akik nem szeretik a halat (mint pl. én ugyebár). Annyit változtattam tehát az alább leírtakhoz képest, hogy a m… Tovább
  • Gnocchi paradicsomszósszal és ricottával Két kedvenc a napokban: ricotta és gnocchi. Csak kár, hogy a paradicsom annyi levet engedett, és nem volt kedvem órákig főzni a 26-27 fokos lakásban, így nem lett olyan esztétikus, mint szerettem volna. Hozzávalók: 1… Tovább
  • Fahéjas-mazsolás csomócskák Néha – fogyókúrás meggondolásból és jófejségből – olyan sütit sütök, amiből garantáltam nem eszem egy falatot sem. Legalább nem hízom tovább, és így egyesek hozzájutnak néha a fahéjhoz meg a mazsolához (meg a lekvárhoz). E… Tovább
  • Meggyes tiroli rétes Nem vagyok egy nagy rétes készítő, szerintem még bolti lapból sem megfelelő a végeredmény/ráfordított idő_energia_bosszúság aránya. Van pár dolog, amit szerintem a lánygyermekek bosszantására találtak ki, az egyik ilyen a … Tovább
  • Tejszínes sárgarépaleves Kellett valamilyen leves a meggyes rétes elé, boltba menni nem volt kedvem, meg minek ha elég sok alapanyag van még itthon, úgyhogy körülnéztem a  hűtőben és a fagyasztóban. Találtam némi mirelit bébi sárgarépát, zell… Tovább

0 megjegyzés: