2012. február 3., péntek

Spenótos-gorgonzolás gnocchi

Se kép, se pontos recept, de azért posztolom, hátha ötletet adok vele másnak, és én sem feledkezem el erről a nagyszerű párosításról. És kb. 10 perc volt az egész ebédfőzés (eleve akkora ‘úá’, hogy itt a helye).

Egy ideje van a spar-ban kis kockákra fagyasztott mirelit bébispenót. Leginkább a zoo-csemegére hasonlítanak, a kis zöld kockák, és szerencsére ízben semmi köze a spenótfőzelékhez, ami valami elképesztően rémséges.

Van pár étel, amit óvoda óta gyűlölök: spenótfőzelék, tökfőzelék, lebbencsleves, májgombócleves, az összes “magyaros” tészta, kivéve a túrósat sok szalonnapörccel (ófkórsz nem cukrosan), és bármi amiben fodros nagykocka vagy szélesmetélt van. Hetekig ellennék különböző tésztákon, de ez a két alakzat nem lehet köztük. Ennek megfelelően nálunk a túrós tészta is szarvacskából, vagy fusiliből vagy valami hasonlóból van. A fodros nagykocka és a szélesmetélt nálam egy életre lejáratta magát. Nem is tudom mi rettenetesebb a diós/mákos/grízes tészta vagy a krumplis/káposztás. Tévedés mindegyik.

Ez viszont nem az, gorgonzola-gnocchi és bébi spenót. Nyammmm. Esetleg meg lehet még szórni egy kis dióval. De az már tényleg hedonizmus.

Hozzávalók:

  • 1-1,5 dl tejszín (semmit sem mértem)
  • kb. 10 dkg gorgonzola
  • apróra vágott bébi spenót
  • 50 dkg gnocchi

Amíg megfőzöm a gnocchit, elkészítem a szószt: Felmelegítem a tejszínt, belekeverem a gorgonzolát, majd miután a sajt elolvadt, dobálok bele jó pár mirelit bébi spenót-kockát.

2 fős adag.

0 megjegyzés: