2012. február 25., szombat

Zelleres-kéksajtos mártogatós

Hamburgerbe, hús mellé, vagy csak mártogatni chipshez, zöldségekhez:

Hozzávalók:

  • 5-6 dkg kéksajt (pl. gorgonzola)
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 kávéskanál fehérborecet
  • 2-3 szál zeller nagyon vékonyan felkarikázva

A zeller kivételével minden hozzávalót egy tálba teszek, villával összekeverem, végül beleforgatom a zellert is, és tálalom.

2-3 adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • PuliszkaIsmét változtatás nélkül anyámtól, puliszka. Mivel apám nem szereti a juhtúrót, ezért reszelt sajtot szokott bele tenni, de eredetileg juhtúró kellene bele.  Általában előző nap elkészíti, hidegen jól lehet szeletelni, szóval… Tovább
  • Csirkeszárny boros sajtbundábanA klasszikus rántott csirkeszárny alternatívája. Fűszeresebb, markánsabb ízű, és a palacsinta-tésztába forgatás egy kicsit kisebb macera, mint panírozni.Hozzávalók:10 nagy csirkeszárny10 dkg liszt + a forgatáshoz1 dl száraz f… Tovább
  • Quesadilla guacamolevalGyorsan elkészíthető vacsora. Először a guacamolet készítem el, mert a tortilla 1-2 perc alatt megpirul, és frissen, forrón az igazi. azt hittem, hogy két tortillalap némi sajttal és guacamoleval egy könnyű kis vacsora. Hát..… Tovább
  • Sajtos sárgarépakrémVolt pár répa a hűtőben, amit azonnal fel kellett használni. Szerencsére belefutottam Ottis bejegyzésébe. A tormát egyikünk sem szereti, úgyhogy gyerek-változat készült. És legalább lehetőségem nyílt kipróbálni az új kütyüm a… Tovább
  • Sonkás-hagymás piteAz eredeti recept póréhagymát írt, de egyesek nem szeretik, és nem is mindig kapni szépet, úgyhogy átálltam a vöröshagymára. Igazi egytálétel maximum egy kis saláta vagy savanyúság kívánkozik mellé. Jól melegíthető, igazi mel… Tovább

0 megjegyzés: