2012. szeptember 30., vasárnap

Padlizsános-húsos cannelloni

Slice 1

Szeretem a cannellonit – még jó, mindenféle tésztát szeretek, ami nem “magyaros, na azokkal ki lehet űzni a  világból – csak a töltögetésért nem rajongok. Általában inkább óriás kagylótésztát veszek, mert azzal könnyebb bánni, de most kivételesen “beugrott” egy doboz cannelloni a bevásárlókocsimba. Ha pedig egyszer nekiállok a dolognak, akkor ez lesz belőle. Ez a kedvenc töltelékem: darált marha és anyám által füstösre sütött padlizsán.

Hozzávalók:

  • kb. 1 doboz cannelloni (250 g)
  • 30-35 dkg darált marhahús
  • 15 dkg mozzarella*
  • olívaolaj
  • só, bors, kakukkfű
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1,75 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz aprított paradicsom-konzerv (egyben hámozott is jó, de azt fel kell vágni)
  • másfél-két csésze sült padlizsán**

*ebbe szerintem a “füstölt pizzamozzeralla” a legjobb választás.
** nem tudom se grammra se hogy hány padlizsán, mert a fagyasztóból kaptam a megsült, kinyomkodott padlizsánt.

Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, és pár percig sütöm benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a húst, a fokhagyma felét, és addig sütöm, amíg a hús mindenhol kifehéredik. Ezután felöntöm a  tejszínnel, kakukkfűvel fűszerezem, és addig főzöm amíg a hús megpuhul és az egész besűrűsödik. Egy tálba teszem a sült padlizsánt, belekeverek pár kanálnyit a paradicsomkonzervből (a levét lehetőleg nem, csak paradicsomkockákat). A mozzarellát felkockázom. A maradék paradicsomot egy fazékba öntöm, belekeverem a bort, 3-4 kanál olívaolajat, 1 teáskanál kakukkfüvet, sózom, borsozom, és 20 percig főzöm. A húst a padlizsánhoz adom, és belekeverem a mozzarella harmadát. Alaposan összekeverem, és a cannellonikba töltöm. A megtöltött cannellonikat egy sütőtálba teszem, a tetejükre kanalazom a paradicsom-mártás, és rájuk szórom a maradék sajtot. előmelegített sütőben 40 percig sütöm.

5-6 adag lesz belőle. Jól bírja a melegítést.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Epres spárgasaláta Kicsit beszippantott a május, a születésnapozás, munka, esténkénti futás. Pár dolgot azért sikerült lefotózni, úgyhogy visszatérnek a receptek és az élet is a  blogra. Voltunk Torinoban, és még megyünk Varsóba (ez így o… Tovább
  • Spenótos pite …illetve ha hű akarok maradni az ihletadóhoz, akkor halálpite. Bár ebbe nem kevert senki gyilkos csomorikát. Nálunk a polcon néhány témára korlátozódnak a könyvek: szakácskönyvek (naná!), sci-fik, a klasszikus fajtákból, í… Tovább
  • Meggyes-gesztenyés pohárkrém Nagyon sokáig nem ettem gesztenyepürét, mert rémes íze van. Aztán egy idő után rájöttem, hogy a sok cukortól és a rumaromától lesz ehetetlen. Mert a sült gesztenyét szerettem (azzal mostanra vesztem össze, a kukac hordák mia… Tovább
  • Csirkeleves póréval és zellerrelErről most nem sikerült értékelhető fényképet csinálni, de a receptet azért közreadom, mert nagyon jó.A húslevessel még mindig ki lehet üldözni a világból, és a főfogás + desszert elé még mindig nem hiányzik nekem a leves, de… Tovább
  • Tejszínes hagymaleves Hagymaleves receptből sosem elég. Ez a legújabb, a nemrég kiadott DM-es Alnatura szakácskönyvből van (nagyon jó kiadvány egyébként, nem termék-elhelyezéses, a fogások évszakonként vannak csoportosítva előételtől desszertig, … Tovább

0 megjegyzés: