Kicsit beszippantott a május, a születésnapozás, munka, esténkénti futás. Pár dolgot azért sikerült lefotózni, úgyhogy visszatérnek a receptek és az élet is a blogra. Voltunk Torinoban, és még megyünk Varsóba (ez így olyan, mintha folyton utaznánk, pedig nem, most kicsit “összejött”), és ezerrel dübörög a születésnapi hét. És a spárga, és az eper. Ezeket variáljuk. Ma is egy eper-alma smoothie-val indítottam a napot. És valami spárgás lesz a folytatás.
Ezt a salátát Levinek csináltam a születésnapjára. A háttérben a pohárban epres pezsgő van :-) És volt epres cheesecake is. Annak is jön hamarosan a receptje.
Hozzávalók:
- fehér spárga
- eper
- tejföl/görög joghurt
- tejszín
- narancslé
- só, bors
- esetleg a tálaláshoz zöldbors
A spárgát megtisztítom, 2-3 cm-es darabokra vágom, 12 perc alatt megfőzöm, leszűröm. Az epret megmosom, felvágom, és a spárgával együtt tányérokra rakom. Az öntet: 2-3 rész tejföl, 1 rész tejszín, 1 rész narancslé. Összekeverem, sózom, borsozom, és a salátára csurgatom. Aki szereti, megszórhatja zöldborssal. Én kecskesajtos gyökérkenyérrel tálaltam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése