Nagyon gyors recept, spárga, tészta, parmezán. szerintem ez már eleve csak jó lehet.
(a tészta nem elírás, nálunk 5-6 dkg száraztészta az adag)
Hozzávalók:
- 50 dkg zöld spárga
- pár szem aszalt paradicsom
- 12 dkg tagliatelle (olasz durum szélesmetélt)
- 1 kis fej hagyma (salotta a legjobb)
- 1 gerezd fokhagyma
- friss petrezselyem vagy bazsalikom
- ha van otthon, pár szem fenyőmag
- pár olajban eltett aszalt paradicsom
- 1 kanál olívaolaj (lehet a paradicsom olajából)
- parmezán-forgácsok a tálaláshoz
A spárgát megfőzöm a dobozon található utasítás szerint - közben pont elkészül a zöldség. A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, és üvegesre sütöm az olajon. Hozzáadom a megtisztított, 3 cm-es darabokra vágott spárgát, és 4-5 percig együtt sütöm. Belekeverem a csíkokra vágott paradicsomot, a zöldfűszert, a fenyőmagot, ha szükséges, sózom, borsozom. A tésztát elosztom két tányéron, rákanalazom a zöldséget, és megszórom parmezánnal.
2 adag lesz belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése