2013. június 6., csütörtök

Tagliatelle spárgával

IMG_8751

Nagyon gyors recept, spárga, tészta, parmezán. szerintem ez már eleve csak jó lehet.

(a tészta nem elírás, nálunk 5-6 dkg száraztészta az adag)

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöld spárga
  • pár szem aszalt paradicsom
  • 12 dkg tagliatelle (olasz durum szélesmetélt)
  • 1 kis fej hagyma (salotta a legjobb)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem vagy bazsalikom
  • ha van otthon, pár szem fenyőmag
  • pár olajban eltett aszalt paradicsom
  • 1 kanál olívaolaj (lehet a paradicsom olajából)
  • parmezán-forgácsok a tálaláshoz

A spárgát megfőzöm a dobozon található utasítás szerint - közben pont elkészül a zöldség. A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, és üvegesre sütöm az olajon. Hozzáadom a megtisztított, 3 cm-es darabokra vágott spárgát, és 4-5 percig együtt sütöm. Belekeverem a csíkokra vágott paradicsomot, a zöldfűszert, a fenyőmagot, ha szükséges, sózom, borsozom. A tésztát elosztom két tányéron, rákanalazom a zöldséget, és megszórom parmezánnal.

2 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: