Nem hiszem, hogy valaha nekiállok olyan projectnek, hogy végigfőzök egy szakácskönyvet – eleve túl válogatós vagyok hozzá, Levi meg túl allergiás, olyat meg minek elkészíteni, amit egyikünk sem enne meg. De ha szűkíteném a projektet, és végigfőzök mindent, amit legalább az egyikünk eszik, akkor azt hiszem a “Martha’s american food”, a “Tiny Food Party”, vagy a kis vincze kiadós francia szakácskönyvem nyerne.
Most az utóbbihoz nyúltam, ez is az a könyv, hogy amit eddig megfőztem belőle, mind remekül sikerült, és felkerült a repertoárba.
És ez is olyan lett, hogy húúú…. gyakrabban kéne palacsintát sütni, és sós dolgokat rakni bele, nem csak azokat az unalmas édes töltelékeket beletekerni.
Hozzávalók:
- 8 (sós) palacsinta*
- 2 póréhagyma (megtisztítva legyen 25-30 dkg)
- 8 kanál kecskesajt
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- snidling
- só, bors
- szerecsendió
A póréhagymát hosszában félbevágom, és vékonyan felkarikázom**. Az olajat és a vajat közepes lángon felmelegítem, rádobom a pórét, összeforgatom, sózom, borsozom, megszórom egy kis szerecsendióval, és fedő alatt kb. 6-8 perc alatt puhára párolom. Fontos, hogy ne piruljon meg, érdemes időnként megnézni, hogy áll, és ha szükséges 1-2 kanál vizet önteni alá. A végén keverek hozzá pár kanál apróra vágott snidlinget, és elosztom a palacsintákon. Mindegyik palacsintába rakok még egy kanál kecskesajtot, majd összehajtom/feltekerem, és 200 fokos sütőben átforrósítom (5-7 perc). snidlinggel megszórva, forrón tálalom.
2 főnek vacsora, vagy 4-nek előétel.
*nálunk soha nincs cukor a palacsintában, fölösleges önsorsrontás.
** elég nehéz az egyben hagyott póréhagymából kimosni az összes földet, ezért érdemes elővenni egy nagy tálat, megtölteni vízzel, és beledobni a felvágott póréhagymát, kicsit átmozgatni, és utána leszűrni. Ha nagyon koszos, szükség lehet még egy adag vízre.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése