2013. december 27., péntek

Sült camembert paradicsommal és spagettivel

Idén is lehet(ett) Alnatura szakácskönyvet “szerezni” a DM-ben, úgyhogy nyilván az elsők közt lőttem egyet magamnak…
Ez az első recept, amit kipróbáltam belőle, jó kis villám-ebéd volt december 23-án a takarítás-ajándékcsomagolás-fadíszítés közben.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb guriga camembert
  • 4-5 paradicsom
  • 2-3 zsálya levél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 14-16 dkg spagetti (én teljes kiőrlésű durumspagettit szoktam venni)

A sütőt előmelegítem 220 fokra (légkeveréssel) és egy fazékban vizet melegítek. A sajtot kicsomagolom, egy kis (tapadásmentes) tepsire teszem, a tetejét kereszt alakban bevágom, és a fehér kéreg nagyját eltávolítom (maradjon egy kis pereme). A fokhagymát megpucolom, a zsályával együtt apróra vágom, és a sajt tetejére szórom. A paradicsomot felkockázom, a sajt köré szórom, meglocsolom egy kis olívaolajjal, sózom, borsozom. 15-20 percig sütöm - a paradicsom kezdjen el pirulni és a sajt legyen folyékony. Közben megfőzöm a tésztát, és elosztom két tányérba. A sajtot kettévágom, és a paradicsommal együtt a tésztára teszem. Azonnal tálalom.

2 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mézes-mustáros sült csirkecomb Igazán tehetségtelen hentes lennék, nem is érzek magamban lelkesedést ahhoz, hogy nekiálljak csirkecombot csontozni. Úgyhogy megvettem készen a comb-filéket, kb. 5 perc alatt elkészítettem a pácot, aztán némi sütés után be… Tovább
  • Tejszínes-paradicsomos penne Közel egy hétig, legalább 6-7 boltban vadásztam a cserepes bazsalikomot, de nem sikerült egyetlen épkézláb példánnyal sem találkoznom – egy helyen volt egy, láthatóan beteg növény. Ez meglehetősen bosszantó, mert nem ártot… Tovább
  • Quesadillas cukkinivel Gyors, egyszerű és csupa zöldség – ráadásul roppant vidám színekben, így talán a gyerekek is kedvet kapnak az egészségesebb ételekhez. Aki nem szeretné serpenyőben sütni, és ügyeskedni a tányéros megfordítással, süsse sütő… Tovább
  • Spárgakrémleves csirkével Levest viszonylag ritkán szoktam spárgából készíteni, pedig finom, és egyszerű, de nem vagyok túl „leveses”, ezért általában eszembe sem jut ez az opció. Most azonban már kitaláltam a szombati főfogást, és volt még egy kis… Tovább
  • Újfokhagymás rizottó Az alap Gordoné, azt turbóztam némi szalonnával, mert nem előételnek készítettem. Rengeteg fokhagymát raktam bele, mégsem lehetett érezni a végeredményen a fokhagyma ízét, ami engem kicsit zavart, mert elvárom, hogy ha egy… Tovább

0 megjegyzés: