2014. május 29., csütörtök

Grillezett spárgás, kecskesajtos tészta

Kecskesajtos mártás és sült spárga – végül is nem más, mint egy nagyon extra mac ‘n’ cheese. Csak meg kell sütni a spárgát, megfőzni a tésztát és összedobni egy nagyon egyszerű szószt. (Meg összekeverni és megenni – a legjobb rész).

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg ) zöld spárga
  • 15 dkg tészta (én kis kagylót használtam – conchiglie)
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • 0,5 dl tejszín (kb.)
  • kis pohár fehérbor
  • 1 kis salotta hagyma, vagy 2 újhagyma apróra vágva, vagy 1-2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • só, bors
  • olívaolaj
  • friss petrezselyem

A sütőt előmelegítem 200-220 fokra, a spárgát megmosom, letöröm a fás végeket, és 2-2,5 cm-es darabokra vágom. A spárgadarabokat egy tepsibe teszem, meglocsolom egy kis olívaolajjal, megszórom sóval, és kb. 15 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha elkezd pirulni, ez különösen a csúcsokon látszik.

Utána megfőzöm a tésztát a csomagoláson írtak szerint, és elkészítem a mártást. Egy kevés olívaolajon (vagy vajon) puhára párolom a hagymát, majd hozzáöntöm a fehérbort. Felforralom, pár percig főzöm, majd belekeverem a tejszínt és a kecskesajtot. Addig melegítem, amíg a sajt felolvad. Megkóstolom, és ha szükséges, sózom, borsozom. Ha nagyon sűrű, adok hozzá a tészta főzővizéből.

A tésztát alaposan lecsöpögtetem, összekeverem a kecskesajtos mártással és a sült spárgával, megszórom apróra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálalom.

2 nagyobb adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Almás-camembert-es szendvics A szendvics-sorozat legújabb tagja, gyakorlatilag egy sajt-tál szendvicsbe pakolva – camembert, mazsola, alma, dió. Illetve nekem dió, Levinek mazsola, mivel én nem szeretem az egyiket, ő pedig allergiás a másikra. Ezen a s… Tovább
  • Olasz tésztasaláta Főztem a héten elég rendesen (és össze-vissza ettem mindenfélét), de a fényképezés sokszor elmaradt. Ezt a (lássuk be nem túl bonyolult) tésztasalátát sikerült megörökíteni. Nem is annyira, mint recept, inkább mint ötletadó… Tovább
  • Penne tejszínes gombával Ez az, amikor a ‘zuram’ megfőzi helyettem/nekem a vacsorát, mert én már csak punnyadni tudok (és a kanapéról vezényelni szóbeli segítséget nyújtani). Ééééédi :-) Hozzávalók: 30 dkg penne 50 dkg gomba … Tovább
  • Zöldséges “pizza” bagett Az ötlet a GoodFood-ról van, de ott tonhallal szerepel gomba helyett, amit természetesen le kellett cserélnem valami általam is fogyasztott alapanyagra. :-) Mennyiségeket nem írok, mert nem is mértem, és kicsit sok is lett… Tovább
  • Camembert-es szendvics Nem is tudom tekinthető-e receptnek egy ennyire egyszerű szendvics, mivel azonban több helyen (honlapon, könyvben) is belefutottam, ezért azt hiszem érdemes megosztani másokkal is, mert hiába magától értetődő ez a párosítás,… Tovább

0 megjegyzés: