2011. június 30., csütörtök

Penne tejszínes gombával

Ez az, amikor a ‘zuram’ megfőzi helyettem/nekem a vacsorát, mert én már csak punnyadni tudok (és a kanapéról vezényelni szóbeli segítséget nyújtani). Ééééédi :-)

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne
  • 50 dkg gomba
  • 10-12 dkg aszalt paradicsom (én olajban eltettet használtam)
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 1,5 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • szerecsendió, só, bors
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál vaj/olaj
  • frissen reszelt parmezán
  • 1 evőkanál liszt

A hagymát apróra vágom, a gombát felszeletelem, és az aszalt paradicsomot 2-3 darabba vágom. Megfőzöm a tésztát, és közben elkészítem a mártást. A zsiradékot felmelegítem egy nagyobb serpenyőben, majd pár percig sütöm rajta a hagymát. Hozzáadom a gombát, pár percig pirítom, majd megszórom a liszttel, és még 1 percig pirítom. Hozzáöntöm a bort, a tejszínt, belekeverem az asztalt paradicsomot és fűszerezem. Végül belekeverem a petrezselymet és a leszűrt, lecsöpögtetett tésztát. Parmezánnal megszórva tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Olasz zöldségleves tortellinivel Ismét az aktuális (magyar) GoodFood-ból főztem – szokás szerint némi változtatással, és ahogy elnézem az elmúlt hetek termését, ismét levest. Úgy tűnik mostanában leves-fronton újítgatok leginkább. Találtam a levestészták-le… Tovább
  • Sonkás-pesto-s tészta Megvagyok még, meg főzök is, csak vagy olyat főzök, ami már rég fent van a blogon, vagy egyszerűen nincs kedvem fényképezni. De most szerintem aktivizálni fogom magam, mert végre van megint robotgépem (ez most “butább”, csak… Tovább
  • Spenótos-gorgonzolás gnocchiSe kép, se pontos recept, de azért posztolom, hátha ötletet adok vele másnak, és én sem feledkezem el erről a nagyszerű párosításról. És kb. 10 perc volt az egész ebédfőzés (eleve akkora ‘úá’, hogy itt a helye). Egy ideje van… Tovább
  • Bazsalikomos gnocchi paradicsom-szósszal Egyszer csináltam eddig házi gnocchit, de az traumatikus élmény volt. Krumplit főzni, melegen hámozni, villa hátán izélgetni a kis nudlikat…. Ehh, nem nekem való. Most egy sokkal gyorsabb receptbe botlottam. Ráadásul csavar … Tovább
  • Padlizsános-húsos cannelloni Szeretem a cannellonit – még jó, mindenféle tésztát szeretek, ami nem “magyaros, na azokkal ki lehet űzni a  világból – csak a töltögetésért nem rajongok. Általában inkább óriás kagylótésztát veszek, mert azzal könnyebb… Tovább

0 megjegyzés: