2014. július 6., vasárnap

Tonhalas tészta – főzés nélkül

Főzök is meg eszem is, de a blogolásra mostanában nem jutott időm. Beragadtam a munka - foci vb – focivb – házimunka - foci vb – munka – esti “kocogás” - foci vb mókuskerékbe.
Leginkább saláta, szendvics, dinnye, hideg cukkinileves étrenden vagyunk. Ez a tészta tökéletesen beleillik ebbe a sorba. Az üvegtésztát főzni sem kell, forró vízben is megpuhul pár perc alatt, a kukorica és a tonhal konzerv volt. Főzött tésztaszósz helyett pedig mustáros dresszinget készítettem.

Hozzávalók:

  • 6 dkg üvegtészta
  • 1 kis tonhalkonzerv, leszűrve
  • pár evőkanál főtt kukorica (a legegyszerűbb a konzerv)
  • 1 paradicsom, kimagozva, és kisebb darabokra vágva
  • 2 újhagyma, felkarikázva
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 lime vagy egy fél citrom leve
  • friss bazsalikom

A tésztát egy tálba teszem, forró vizet öntök rá, és 3 percig állni hagyom. Közben egy másik tálban összekeverem az olajat, a mustárt, a lime (vagy citrom) levet és egy kis sót. Hozzáadom a tésztát. Összeforgatom, majd belekeverem a kukoricát, a tonhalat, a paradicsomot és az újhagymát. Tálaláskor friss bazsalikomot teszek rá.

1 adag lesz belőle.

Frissen, főzés után langyosan, vagy később megmelegítve tálalom (ahogy kihűl, összeáll kicsit a tészta, ezért nem igazán jó hidegen).

0 megjegyzés: