2015. augusztus 30., vasárnap

Tejcsokoládés és vegán barackos shake

Kicsit halvány a képen a tejcsokis shake, de tényleg csokis és nem epres, aminek sokkal inkább kinéz. Egy tejes, egy vegán. Mindenkinek amit szeret.

Nyár elején vettem egy fagyigépet, két kis tartályban (talán 3 decisek) keveri egyszerre a fagyit. Egyrészt írja a használati utasítás, hogy shake is készíthető vele, másrészt nem kell hozzá sok ész, hogy ha az ember hidegben kevésbé megdermedő masszát tölt bele (és utána nem lapátolja át dobozba, hogy fagyasztóban készre fagyassza), akkor shake lesz a végeredmény.

Tejcsokoládés shake

  • 40 g tejcsokoládé
  • 30 g habtejszín
  • 180 g kávétej (azaz cukrozatlan sűrített tej)

A csokit és a tejszínt egy mikrózható tálba / kancsóba teszem. Kicsit felmelegítem, hogy a csoki felolvadjon. Alaposan összekeverem, langyosra hűtöm, majd belekeverem a kávétejet.

Az én fagyigépemmel kb. 20 perc alatt fagy shake állagúra. Áttöltöm egy pohárba és azonnal tálalom.

1 adag lesz belőle.

Vegán barackos shake

  • 1 nagy nektarin
  • 50 g rizstej (vagy szójatej)
  • 150 g barackos szójajoghurt (egy kis doboz)

A nektarint felkockázom (hámozni nem kell) és összeturmixolom a rizstejjel. Belekeverem a szójajoghurtot. Fagylaltgéppel shake állagúra fagyasztom (nekem ez kb. 20 perc), áttöltöm egy pohárba és azonnal tálalom.

1 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: