2010. július 21., szerda

Pácolt feta

Nem szoktam a fetát másra cserélni a receptekben, bár meg kell jegyeznem, hogy nem a kedvenc sajtom. Túl sós, és a són nem igazán van semmilyen íze. Ez pedig édeskevés, pláne, hogy a só-fogyasztásom igen alacsony, nem vagyok hozzászokva a sós ízekhez (és ezen nem is kívánok változtatni).

Most azonban egy salátába pácolt feta kellett, ami a szakácskönyv szerint van a csemegeüzletben. Ja, öt villamosmegállóval odébb az alléban talán, de hogy itt nincs az tuti. És hát nem lehet az olyan bonyolult dolog, hogy ne tudjam megcsinálni.

Arra jutottunk, hogy fetát már csak így. Minimális erőfeszítéssel iszonyú sokat lehet dobni az alapjáraton eléggé gagyi fetán.

Hozzávalók:

  • 20 dkg feta
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olaj (én vegyesen olíva- és napraforgó olajat használtam)
  • bazsalikom
  • oregánó
  • majoranna

A fetát kb. 1x1-es (1,5x1,5) kockákra vágom, és egy befőttesüvegbe teszem. A fokhagymát meghámozom, karikákra vágom, és a sajt mellé dobom a zöldfűszerekkel együtt (én szárítottat használtam, tökéletes volt azzal is). Felöntöm olajjal, szorosan becsukom, párszor megforgatom, hogy mindenhova jusson mindenből, majd 1-2 napra a hűtőbe teszem. Salátákba nagyon jó, öntet helyett lehet használni a pácból.

1 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Szuper! :)
Néhány napja készítettem egy hideg tésztasalátát és lusta háziasszony módjára megvettem a bolti készet (bocsánat, itt volt...), de nem igazán gazdaságos, úgyhogy legközelebb elkészítem, mint Te! :)