2010. augusztus 27., péntek

Ez+az az esküvőről…

Bár roppant kicsike esküvőt tervezünk, kezdenek kicsit felgyorsulni az események, és még elég sok dolgot el kell intézni. Mondjuk nem is vittem túlzásba nyáron a szervezkedést, szóval nem vagyok ezen teljesen meglepve.

Amivel elég jól haladtunk, az a torta-kiválasztása. A végső befutó: Daubner, marcipánbevonat nélküli lesz, mert azt utálom, karamelles, és ha több íz mellett döntünk, akkor fekete-erdő lesz a másik szintje. Bár szerintem a karamell különlegesebb és finomabb. Kísérőtorta meg hasonlók nem kellenek, részben azért mert pár fő lesz ott, részben azért mert én nem szeretem, amikor egy buli azzal zárul, hogy a vendégeknek mindenfélét csomagolnak, amit esetleg marhára nincs kedvük megenni, csak hát az udvariasság… Sós meg a győztes pomázi cukrászdából, közel is van, meg hazai ipar támogatása, meg falatnyi sósaik vannak, ami az ízen kívül a másik fő szempont.

Persze, hogy egy evés-mániás a kajával kezdi és nem a ruhával. Szóval ruha. Levinek kell még öltöny, cipő és ing. A mellény már majdnem készen van. Én a jövő héten megyek ruhapróbára, amúgy ilyesmi lesz:

image csak egyenes felül, és gyöngyös öv helyett türkizzel, és türkiz boleró hozzá. Mert a cipő is türkiz. Pont, mint a meghívó, és a köszönő-ajándék dobozkája, amit másfél hete festegetek kb. Meg a csokor, meg én a körmömet is türkizre festeném. De még nem találtam megfelelő lakkot hozzá. Meg kellene hozzá valami nyaklánc. Én mondjuk nem fogok ennyire édibédi Disney-hősnek kinézni, mint a csaj a képen, mert egy kicsit husibb vagyok, és nem kontyom lesz vagy ilyesmi, kb. állig érő hajam van/lesz. És amúgy is nem én lennék, ha nem vinném el valami bohókásabb-modernebb irányba a dolgot.

Türkiz masnit szeretnék a szék-szoknyára, de arról le kell mondanom a jelek szerint, mert sehol sem találtam megfelelőt, ezért vagy fehér lesz vagy barna, mert az a meghívó másik színe.

image (ilyen cipőt vettem, csudálatos)

Virágos még nincs, kozmetikus van, a fodrászt holnap tesztelem, nagyon remélem, hogy nem rontja el a hajamat, mert nincsenek nagy igényeim szerintem, csak egy normálisan levágott, elég alap női frizura. Gyűrűt megrendeltük, a jövő héten valamikor szerintem készen lesz – na az se volt egyszerű. Pedig nem gondoltam volna, hogy lehetetlen igényeink vannak - nem gömbölyű profilú, közepesen vastag, fehérarany, minden csicsa (kő, csíkok és társaik) nélkül. Kiderült, hogy elég vékony ujjunk van, az enyém 50-es, a Levié 58-as, és hogy a gyűrűket öntik, formával, nem nekiáll az ötvös és olyat böngyörget, mint amit én elképzelek (de akkor meg miért nincsen olyan öntőformájuk, mint amit én elképzelek…).

Helyszín és társai, jó régen lefoglaltuk a kastély egyik kis termét Pomázon, a kaját csak az esküvő előtt pár nappal kell megbeszélni velük, és mivel vacsora lesz és nem lakodalom, ezért semmi sramlizene, meg idétlen vetélkedők, hárfás lesz :-) aki játszik szépség és a szörnyeteget meg hasonlókat, úgyhogy jó lesz, nekem és a lányoknak legalábbis tutira. És a 4 jelenlévő hajadont nem kínozzuk csokordobálással szóval “dobócsokor” is felejtős. Mondjuk ha több vendég lenne, ezt a marhaságot akkor is kihagynám. Utálom amikor a hajadonokat erőszakkal terelgetik, minimum a felének láthatóan semmi kedve az egészhez, aztán egy 3 éves rózsaszínruhás kiscsaj szedi össze a földről.

A meghívó, amit én rajzoltam, egy hasonlót találtam a neten, aztán azt variáltam tovább. Lett belőle címke a borítékra, térkép a helyszínnel, címke az ajándékdobozra…

meghivo Az oldalak sorban, normál kinyitható képeslap méret, a panton-ban vettem hozzá vastag, és textúrás papírt, és egy sima otthoni, nem felsőkategóriás nyomtatón nyomtatgattam. Ami elég hihetetlen, mert nem volt egyszerű megfelelően pozícionálni a  dolgokat a nyomtatási margó miatt, meg mert néha ferdén szedi be a papírt, de sikerült, tök jó minőségben előállítottam, a kinyitható 4 oldalon nyomtatott meghívókat (!!!). Nekem mondjuk van némi tapasztalatom az ilyenekben, nem egy tablót és tervrajzot nyomtattam már otthon, de szerintem nem ördöngösség. A word címkekezelése egy vicc, az volt az egészben a mélypont. azonosakat nyomtatni vele nem gáz, de különbözőket (ha nem táblázatból vesszük az adatokat, hanem kép fájlt szeretnénk rajta elhelyezni) nem valami kellemes.

Kontaktlencséből feltankoltunk, fotós van, még az esküvő utáni pár napos bécsi látogatást kellene villámgyorsan megszervezni.

Az anyakönyvvezetőnél 4 fős farmeros házasságkötés lesz, be kell még fizetni a “terembérlés” címszóval ránk sózott 3000 forintos csekket (a Gellért téri terem 30.000). Csuda dolgokat lehet ott kérni, gyertyagyújtás 3000 és társai. Persze ha valaki ingyombingyomné lesz annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, ha jól emlékszem rögtön plusz 5000 az anyakönyvvezetőnél, plusz az okmányok cseréje, meg ha van a nevén lakás, vízóra stb, akkor nyilván ott is intézkedni kell. Az új email-címről nem is beszélve. Ami kicsit genyó dolog, hogy már akkor dönteni kell a gyerek vezetéknevéről, amikor bejelentkezik az ember az anyakönyvvezetőnél. Legyen már elég akkor, amikor lesz gyerek… Jó, hogy nem kell eldönteni most rögtön a keresztnevét is. Meg ki kell nézni, hogy hova megyünk el utána ebédelni, megünneplendő a nagy eseményt.

Ami nem lesz még: lovaskocsi, galamberegetés, nagyszámú hat év körüli koszorúslány-gárda, konty, fátyol, kesztyű, napernyő, cilinder, ágyneműhúzás-verseny az anyóssal (nyerne amúgy), gyerek a közeljövőben (és nehezen tolerálom ha ebbe belepofáznak, senkinek semmi köze hozzá, ahogy ahhoz sem, hogy férjnél vagyok-e, többek között ezért sem leszek izémizéné).

Most ennyi jutott eszembe.

Amúgy biztos jó lesz. A torta legalábbis tutira.

8 megjegyzés:

Izabell írta...

SZIA!Gratulálok az esküvőtökhöz!!!
Nagyon igényes,Ízléses és gyönyörű lesz az eküvőtök.Szép lesz a ruhád is! Tetszik nekem is a türkiszes összeállítás, a meghívótokat is ügyesen elkészítetted.
Mi is annak idején magunknak készítettük,így sokkal jobb volt, mert a fáradozásunkban minden szeretet benne volt, és ezt jobban is értékelik.
Írod, hogy nem tudod milyen türkiszes körömlakkod, és frizurád legyen, próbálok neked ötleteket adni,hátha ezzel tudok segíteni a döntésedben. Ha van kis időd, nézd meg a linket:

http://itsbellatime.blogspot.com/search/label/SMINK%20/%20MAKEUP?updated-max=2010-08-04T04:37:00-07:00&max-results=20

http://itsbellatime.blogspot.com/search/label/%C3%81TV%C3%81LTOZTAT%C3%81SOK%20/%20CONVERTED

Remélem az ötletekkel segíthettem.
Minden jót nektek!

http://itsbellatime.blogspot.com/

GasztroRéka írta...

Erre a bejegyzésre már nagyon vártam! Tetszik a stílusod,úgy ahogy van,még ha én egy kicsit régimódibb is vagyok,de tuti én sem leszek xy-né,meg nem lesz gejl esküvőm. Örülök a Daubnernek is!
Ízléses az egész úgy ahogy van. Mindig ezekkel a kilókkal jössz felesleges,nézz körül az utcán,elég sok túlsúlyos mászkál,de te nem vagy az!
Türkiz körömlakkra én az Avont tudnám tanácsolni. Ott rendeltem nyáron egy szép árnyalatú türkiz lakkot. Bécs is szuper,Budapest után a kedvenc városom!
Szóval én csak gratulálni tudok,és nagyon remélem,hogy utána is lesz beszámoló!

Lilla írta...

köszi-köszi...
persze nem vagyok annyira husi, de amit az egyik szalonban kaptam... hogy kicsi vagyok és kövér. no comment... mindezt egy olyan ruha kapcsán, amit nem lehet rövidíteni, és kb. 190 magas lányokra való volt, kb 40 kilóval. mert azokból olyan rohadt sok szaladgál az utcán. ugyanezen gondolatmenet mentén nem értem a nyári maxiruha kínálatot a boltokban. ki elég magas azokhoz???
az avon katalógust megkukkantom ezek után.

Felhőlány írta...

KÖSZÖNÖM! :))
Húúú, ez nagyon szépen és ötletesen ki van találva! Igazán egyedi esküvő lesz!
Már anno a Meghívó is tetszett, amikor néhány napig látható volt... ;o) De hogy ezek a színek végigkísérik az egész eseményt, az nagyon klassz!
A "valami kék"-et viszont kipipálhatod! :))
Azt meg nem ragozom tovább, hogy ez az esemény Rólatok szól, így olyannak KELL lennie, amilyennek Ti szeretnétek. Ez szép lesz, nem kétséges! Gratulálok Nektek ismét! :))

Lilla írta...

kösziiiii :-)

Névtelen írta...

Gratulálok! :) Tehát akkor lesz egy ebéd meg egy vacsora is a kastélyban? Tudtok élni :D

Lilla írta...

köszi. de neeeeeeem. anyakönyvvezető most csütörtökön utána elmegyünk 4en a két tanuval ebédelni (ez XI. ker). és jövő szombaton templomi esküvő meg vacsora a roppant szűk násznépnek a kastélyban.

Névtelen írta...

áááá, értem. beszámolsz majd remélem :) a kastély érdekel elsősorban, pomáziként gondolkodunk rajta, hogy majd mi is ott...