2010. augusztus 25., szerda

Töltött paradicsom

Este születésnapi dőzsölésre mentünk, ezért könnyű ebédet terveztem. Egy ideje keringett már a fejemben a töltött paradicsom, aztán némi google-zás után megtaláltam a szimpatikus változatot fűszerkert-nél. Igazából csak addig jutottam az olvasásban, hogy rizs-bazsalikom-mozzarella, aztán összeraktam a saját változatomat.

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb paradicsom
  • 5 dkg rizs
  • 1 kis hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 mozzarella gömb
  • kevés reszelt sajt
  • bazsalikom

A paradicsomoknak vékonyan levágom a szár felőli végüket, és karalábévájóval kiszedem a belsejüket. A hagymát apróra vágom, pár percig sütöm az olajban, majd hozzáadom a rizst, átforgatom, és víz adagolásával puhára főzöm. Megsózom, belekeverek pár apróra vágott bazsalikomlevelet, és miután langyosra hűlt, hozzáadom a felkockázott mozzarellát. A paradicsomokat megtöltöm a rizzsel, tepsibe teszem, és a rizs tetejére kevés reszelt sajtot teszek. Forró (200-220 fokos) sütőben pár percig sütöm.

2 fős adag, mi uborkasalátával ettük.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mozzarellás tőkehalfilé Volt még itthon egy kb. 12 dekás tőkehal-szelet, amit nem akartam sem panírozgatni, sem lisztbe forgatni, és úgy megsütni. Nem mintha baj lenne, ezekkel a módszerekkel, de nem volt kedvem se a tűzhely mellől figyelni, hogy… Tovább
  • Hajtogatott kakaós kiflik Frissen a sütőből kivéve a legjobb, de a rengeteg vajas-kakaós krémnek köszönhetően másnapra sem száradnak ki ezek a hajtogatott-élesztős tésztából készülő kiflik. A tésztából szerintem nem érdemes kevesebbnek nekiállni, n… Tovább
  • Cheddar sajtba bundázott csirkemell Újabb kb. 10 perces étel (plusz 30 perc sütés), ami nem csak gyors, hanem egyszerű is, kezdők is bátran próbálják ki. Én nem csípős, magos mustárt használtam, aki „bátrabb” készítse dijonival, vagy próbálja ki valamilyen a… Tovább
  • Négysajtos lasagne A hagyományos, darált húsos raguval készülő lasagnehez képest pikk-pakk elkészül. Nem kell órákig főzni a húst, elég a sajtos besamelt többféle sajttal rétegezni (ez pedig nagyon fontos szempont, amikor kettőig suliban vagyo… Tovább
  • Spárgás quiche Még mindig spárga és még mindig quiche lázban égek. Némi szalonna (tudom, tudom koleszterin, de olyan jó egy kis húsos szalonna egy csomó dologba) hozzáadásával összepárosítottam a kettőt. Az eredmény igazán nagyszerű let… Tovább

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Khmm...08.25. Lilla :) Mikor küldöd?:)

Lilla írta...

lehet hogy csak holnap reggel, mert 4 órán át szereltem babaágyat (nem gondoltam hogy ennyi ideig fog tartani). nem nekünk kellett az ágy :-)
fázisfotók készen a cucc készen, kell még a készről kép és megírni a nem túl hosszú receptet.

Bianka írta...

Nagyon guszták