2011. október 16., vasárnap

Pestos “fitness pizza”

IMG_7775
Kicsit több, mint egy hete kiderült, hogy refluxom van, ami elég sokáig tartó gyógyszeres kezelést, és némi* diétát követel. Aminek egy része jó (napi ötszöri étkezés), másik része nem olyan jó (tiltott dolgok). Ez a “pizza” a utóbbi miatt jött létre, mivel a paradicsomról átmenetileg le kell mondanom (vagy legalábbis érdemes, mert rémes gyomorégést okoz), mással kellett megkenni az alapot – az már pár hete kiderült, hogy nagyon jó pizzát lehet sütni tortillalap-alapokon. Mivel kenjem-mivel kenjem… pestoval :-) Gondolkodtam fehér (tejföl, besamel, mascarpone stb.) szószokon, de elvetettem, ez volt a legegyszerűbb, épp volt egy bontott üveg a hűtőben.
*persze kinek mi a “némi”, mivel eddig sem ittam/dohányoztam/ettem csípőset/tömtem magam dugig rendszeresen viszonylag kevés megkötésre kell figyelnem.
Hozzávalók:
  • 1 tortillalap
  • 2 evőkanál pesto
  • 2-3 gomba felszeletelve
  • 1 szelet sonka 3-4 darabba vágva
  • 1-2 marék reszelt sajt
  • rukkola
A sütőt előmelegítem 220 fokra (grill fokozaton), és egy tepsibe sütőpapírt terítek. Ráteszem a tortillalapot, megkenem a pestoval, megszórom a reszelt sajttal, és elosztom rajta a gombát és a sonkát. Pár perc alatt megsütöm, a tetejére rukkolát pakolok, és azonnal tálalom.
1 fős adag.