Végre egy Stahl-recept, amire azt tudom mondani (a mogyoróvajas kekszen és a görög citromos csirkén kívül), hogy remekül működik úgy, ahogy a könyvben le van írva.
Azt már a görög csirkénél megtanultam, hogy a serpenyő sütőbe tevése hülyeség. Túl régóta főzök ahhoz, hogy képes legyek azt menedzselni, hogy a serpenyő nyelének megfogásához kesztyűre van szükség. Hiába csücsül a 200 fokos sütőben, elfelejtem, hogy meleg, ez van, a “bal-jobb”-ot sem tudom megjegyezni 27 éve. A múltkor 3 égett ujj és egy hólyagos tenyér tanított meg arra, hogy inkább összemaszatolok még egy edényt, de ebbe a hibába nem esem többször. Serpenyőben elősütöm a dolgokat, aztán tepsiben megsütöm őket (úgyis ki-be kell rakni a dolgokat, a serpenyős esetben meg egy tányér kell pluszban).
Hozzávalók:
- 4 csirke felsőcomb
- 2 kisebb hagyma
- 2 evőkanál mustár
- 1 dl fehérbor
- 1 teáskanál olívaolaj
- apróra vágott petrezselyem
A combokat egy serpenyőben oldalanként pár perc alatt megpirítom (szerintem nem kell alá zsiradék, a felsőcombokból rengeteg kisül). Az elősütött húst egy kis tepsibe teszem, és a sütőt előmelegítem 200 fokra. A serpenyőből kiöntöm a zsírt, beleöntöm az olajat, és a csíkokra vágott hagymát kis lángon karamellizálom (kb. 10 perc). Lehúzom a tűzhelyről, belekeverem a bort és a mustárt, kicsit megsózom, összekeverem, és a hús mellé öntöm. A tepsit szorosan lefedem alufóliával és 30 percre beteszem a sütőbe. Ezután leveszem a fóliát, és még 10 percre visszateszem. Megszórom petrezselyemmel, és sütőtökös krumplipürével tálalom.
2 fős adag.
1 megjegyzés:
Nagyon finom
Megjegyzés küldése