Hozzávalók:
- 50 dkg gnocchi
- 3 kis cukkini
- 1 csokor újhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál tejszín
- 1 evőkanál citromlé
- 10 dkg parmezán
A gnocchit megfőzöm a zacskón található útmutatás szerint, leszűröm, és félreteszek egy kicsit a főzővízből. Az újhagymát felkarikázom, és a cukkinit “szalagokra” vágom egy zöldséghámozó segítségével. Az olívaolajat felhevítem, hozzáadom a hagymát és a cukkinit, majd pár perc után belekeverem a tejszínt, a citromlevet és pár kanálnyi főzővizet. Miután a cukkini megfőtt (nem kell neki sok idő), belereszelem a parmezán felét, összekeverem a gnocchival, és tűzálló tálba teszem. A tetejére reszelem a maradék parmezánt, és grill alá teszem, amíg a sajt megolvad, majd azonnal tálalom.
4 fős adag. A BBC GoodFood-ról.
1 megjegyzés:
hajjjajjjj de még mennyire
Megjegyzés küldése