Leginkább csak ötletadó, hogy főtt burgonya, és beáztatott, kinyomkodott kenyér (ehh, nekem ez annyira gusztustalanul hangzik) nélkül is lehet fasírtot sütni.
Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 1 tojás
- 1 marék reszelt sajt
- só, zöldfűszerek
- zabliszt (megdarált zabpehely)
- morzsa a külsejére
- olaj a sütéshez
A húst összegyúrom a fűszerekkel, a reszelt sajttal, a tojással, és annyi zabliszttel, amitől jól formázható massza lesz. Kis golyókat készítek belőle, megforgatom zsemlemorzsában, és ujjnyi olajban megsütöm.
2-3 adag lesz belőle.
2 megjegyzés:
Hány darab fasírt lesz ebből? Milyen sajtot teszel bele (parmezán...)?
trappistát, ementálit, cheddart, ilyesmit.
nekem szerintem valahol 25 körül lehetett a kész golyók száma. nem számoltam, estére ettünk fél-fél adagot ketten és a maradék elég volt másnapra 2 főre főzelékhez.
Megjegyzés küldése