2011. október 8., szombat

Zabpelyhes fasírt

Leginkább csak ötletadó, hogy főtt burgonya, és beáztatott, kinyomkodott kenyér (ehh, nekem ez annyira gusztustalanul hangzik) nélkül is lehet fasírtot sütni.

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 marék reszelt sajt
  • só, zöldfűszerek
  • zabliszt (megdarált zabpehely)
  • morzsa a külsejére
  • olaj a sütéshez

A húst összegyúrom a fűszerekkel, a reszelt sajttal, a tojással, és annyi zabliszttel, amitől jól formázható massza lesz. Kis golyókat készítek belőle, megforgatom zsemlemorzsában, és ujjnyi olajban megsütöm.

2-3 adag lesz belőle.

2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Hány darab fasírt lesz ebből? Milyen sajtot teszel bele (parmezán...)?

Lilla írta...

trappistát, ementálit, cheddart, ilyesmit.
nekem szerintem valahol 25 körül lehetett a kész golyók száma. nem számoltam, estére ettünk fél-fél adagot ketten és a maradék elég volt másnapra 2 főre főzelékhez.