2012. január 6., péntek

Karácsonyi menü – a befutó

A végeredmény, ami mindenkinek megfelelt:

  • almás zellerkrémleves zellerchips-szel, majd megszerzem a  receptet és reprodukálom, mert nagyon jó volt
  • sült kacsa (semmi extra), gránátalmás lilakáposzta, és sütőben sült  cikkekre vágott burgonya (aka kastély burgonya, mint nemrég kiderült)
  • pár órával (egy Aladdinnal és egy kis alvással) később: profiterole, laktózmentes tejszínhabbal töltve és csokoládéöntettel lelocsolva (abszolút minimalizmus, csokoládé és tejszín összeolvasztva)
  • én nem szoktam se szaloncukrot se túl sok aprósüteményt enni, maradtam a mákos bejglinél, Levinek meg volt gesztenyés, ha már allergiás a mákra és a dióra is (abszolút kategória-győztes apám a bejglijével).

És nem híztam se karácsonykor se szilveszterkor. Roppant elégedett vagyok magammal.

Kapcsolódó bejegyzések

  • "Csak a gombokat ne, gumicukorból vannak"Ennél a süteménynél csak a díszítés az én érdemem, de felteszem, mert elég jó lett a végeredmény. A tészta sütés közben eléggé megnőtt, puszedli szerű, már az első napon puha figurák kerültek ki a sütőből.Hozzávalók:50 dkg li… Tovább
  • Karamelles kekszgolyókElkezdtem a "nagy karácsonyi bonbongyártás"-t. A mignonpapír műanyagbevonatos, mint a gyorséttermekben a csomagolóanyag. Elvileg nem lesznek rajta zsírfoltok, ami a jövő héten kezdődő ajándékozás miatt fontos szempont...Hozzá… Tovább
  • Forralt bor Nem kell megvárni a forralt borozással a karácsonyi vásárokat, pillanatok alatt otthon is elkészíthető, így legalább tudjuk milyen borból készült, és a fűszerezés is kedvünkre alakíthatjuk. Nálunk ez a fűszerezés vált be, … Tovább
  • "Zserbógombócok"Folytatódik a bonbon-gyártás, holnapra össze kell állítani az első dobozt. Ez az összeállítás nálunk rétes töltelékként szokott szerepelni, persze a csokibevonat és a rengeteg rum nélkül. Történelmi nap a mai, mert megkaptam … Tovább
  • Marcipános mokka bonbonA bonbon-gyártás második eredménye. Állítólag finom, és a kávé íze dominál benne, nem a marcipáné. Én nem tudom, nem szeretem a marcipánt.Hozzávalók2 evőkanál instant kávé1 evőkanál langyos víz200 g marcipán1 narancs reszelt … Tovább

1 megjegyzés:

Dulmina írta...

Az a leves nagyon jól hangzik, imádom a zellert! Várom a receptet.