2012. május 20., vasárnap

Ricottával töltött cukkini tekercsek

IMG_8137

Arra jutottam, hogy túl ritkán forgatom a Gordon Ramsay – Vasárnapi ebédet, igaz van benne pár étel, amit tutibiztos sohasem fogok kipróbálni (halból vannak…), de van egy csomó, amit meg igazán megcsinálhatnék. Nem biztos, hogy egyben a menüt, de külön-külön a részeit simán.

A születésnapi vacsorán előételnek ezt választottam, nem kell hozzá semmi extra alapanyag, elég gyorsan meg is van, és a szokásos dolgokhoz képest mégiscsak különleges kicsit. Nem szoktunk soha három fogást végigenni, el is szoktunk tőle, meg nekem a reflux miatt vigyázni is kell, hogy ne egyem magam dugig, ezt pedig a maximum 2 fogással sokkal könnyebb megoldani, mint hárommal (vagy többel…). De sikerült a bravúr.

Hozzávalók:

  • 2-3 kis cukkini
  • fél citrom leve
  • 25 dkg ricotta
  • extra szűz olívaolaj
  • só, bors
  • friss bazsalikom

A cukkinikat zöldséghámozóval szalagokra vágom, kiválasztom a szép egyformákat, egy tálba teszem, megsózom, meglocsolom egy kis olívaolajjal, összeforgatom, és fél órára beteszem a hűtőbe (a maradékot felhasználom máshoz, pl. krémleveshez). A ricottát összekeverem a citromlével, egy evőkanál olívaolajjal, sózom borsozom, és belevágok egy csokor bazsalikomot. Előveszem a cukkinit, minden szalag egyik végére teszek egy kiskanálnyi tölteléket, feltekerem és egy tányérra állítom. Tálalás előtt még meg lehet locsolni egy kis olívaolajjal és balzsamecettel.

4 főnek előétel.

0 megjegyzés: