2012. május 16., szerda

Meleg spárgasaláta

Legalább két hete kallódott ez a fénykép a gépemen, már-már kezdtem azt hinni, hogy nincs mit posztolnom, és újra aktivizálni kell magam a konyhában, nem csak századszorra is megsütni Nigella amerikai palacsintáját, és mellépakolni egy csomó epret.

Egyszerű spárgás saláta, egyedül arra kell figyelni, hogy nagyjából egyszerre legyen kész minden, hiszen ez egy meleg saláta (és nem melegített).

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöld spárga*
  • 2 tojás
  • 4 szelet sonka vagy húsos bacon
  • mogyoró/mandula egy kicsit megpirítva
  • az öntethez: olívaolaj, almaecet, mustár

*az eredeti receptben 50 dkg spárga van a 6 fős adagban (fejenként egy tojás + némi ropogós sonka az adag), ez szerintem mindenképp optimista megközelítés. A képen látható adag az általam megadott mennyiségekkel készült, azaz “25 dkg” spárga van a tányéron. Illetve ami maradt belőle. Mindig úgy tisztítom, hogy ott töröm el, ahol magától eltörik, és ami attól lefelé van, az nem jó, megy a veszteség-listára. Így pedig ennyi marad belőle…

Megtisztítom a spárgát (letöröm az aljukat – ott ahol magától törik el), elkészítem az öntetet: 1 teáskanál mustárt összekeverek 1 evőkanál almaecettel és 2 evőkanál olívaolajjal. A tojásokat 5-7 perc alatt megfőzöm, majd átteszem hideg vízbe. A bacont vagy sonkát megsütöm, és közben 5 perc alatt megfőzöm a spárgát. A spárgát leszűröm, elosztom két tányéron, melléteszek 1-1 félbevágott főtt tojást, rátördelem a ropogósra sütött sonkát, megszórom mogyoróval vagy mandulával, és meglocsolom az öntettel. azonnal tálalom.

2 adag lesz belőle. forrás: BBC GoodFood

2 megjegyzés:

Anazar írta...

Pompás saláta!!

Csibe írta...

Imádom :)