Hasonló már készült, akkor kicsit nagyobb kivitelben és sütőben sütve.
Most piciket sütöttem, és olajban. Nagyon jó, nem tocsogós, két falat az egész, ideális film/meccs mellé.
Az ötlet a “tiny foods party!”-ból van, de változtattam kicsit a tölteléken.
Mennyiségeket nem írok, a lényeg úgyis az ötlet.
Hozzávalók:
- tortillalap
- főtt vagy sült csirkehús, apróra vágva
- sajtszósz
- apróra vágott, kimagozott paradicsom
- apróra vágott hagyma
- olaja sütéshez
- fogpiszkálók
- a mártogatáshoz sajtszósz / tejföl / guacamole…
A tortillalapból 7-8 cm-es köröket szúrok ki. A csirkét összekeverem egy kis paradicsommal, hagymával és sajtszósszal (sűrű legyen, amiben a csirke dominál, nem kell a húst mindenhol bevonja a szósz).
A kis tortilla-körökre egy-egy kanál tölteléket rakok, feltekerem, fogpiszkálóval megtűzöm, és forró olajban megsütöm. Papírtörlőre rakom, kihúzom a fogpiszkálókat, és melegen valamilyen mártogatóssal tálalom.
Nagyobb adag esetén, érdemes sütőben melegen tartani (egy rétegben legyen a tepsiben, hogy ne puhuljon meg)
1 megjegyzés:
naccerű! :)
Megjegyzés küldése