2013. április 1., hétfő

Mini taquito

taquito.jpg

Hasonló már készült, akkor kicsit nagyobb kivitelben és sütőben sütve.
Most piciket sütöttem, és olajban. Nagyon jó, nem tocsogós, két falat az egész, ideális film/meccs mellé.

Az ötlet a “tiny foods party!”-ból van, de változtattam kicsit a tölteléken.
Mennyiségeket nem írok, a lényeg úgyis az ötlet.

Hozzávalók:

  • tortillalap
  • főtt vagy sült csirkehús, apróra vágva
  • sajtszósz
  • apróra vágott, kimagozott paradicsom
  • apróra vágott hagyma
  • olaja  sütéshez
  • fogpiszkálók
  • a mártogatáshoz sajtszósz / tejföl / guacamole…

A tortillalapból 7-8 cm-es köröket szúrok ki. A csirkét összekeverem egy kis paradicsommal, hagymával és sajtszósszal (sűrű legyen, amiben a csirke dominál, nem kell a húst mindenhol bevonja a szósz).
A kis tortilla-körökre egy-egy kanál tölteléket rakok, feltekerem, fogpiszkálóval megtűzöm, és forró olajban megsütöm. Papírtörlőre rakom, kihúzom a fogpiszkálókat, és melegen valamilyen mártogatóssal tálalom.
Nagyobb adag esetén, érdemes sütőben melegen tartani (egy rétegben legyen a tepsiben, hogy ne puhuljon meg)

1 megjegyzés: