…illetve a könyvben, ahonnan a recept van, latkes. A lényeg ugyanaz, valamilyen földben termő zöldség (burgonya, répa, édesburgonya…) lereszelve, különböző hagymákkal ízesítve + tojás, liszt, és végül olajban megsütve.
Hozzávalók:
- 1 nagy, vagy 2 kisebb édesburgonya (kb. 25 dkg)
 - 1 tojás (vagy 2 tojásfehérje)
 - pár kanál liszt
 - 3 újhagyma
 - 1 salotta/kis hagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - só, bors
 - olaj a sütéshez
 
a tetejére/mellé:
- görög joghurt és
 - tejföl 1:1 arányú keveréke
 
Az édesburgonyát meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Egy tálba teszem, hozzáadom a karikára vágott újhagymát, az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát. Kicsit megsózom, összekeverem a tojással, és 3 evőkanál liszttel. Ha nagyon esik szét a massza, szükség lehet még egy kis vízre + lisztre, vagy esetleg egy tojásfehérjére és lisztre.
Egy serpenyőben 1 ujjnyi olajat sütök, és evőkanálnyi kupacokban megsütöm.
A joghurtos öntettel tálalom.
2 adag lesz belőle.

0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése